Ali Ağaoğlu’nun büyük bir reklam kampanyası ile başlattığı Maslak 1453 projesinde bir haber daha bomba çıktı. Ağaoğlu’nun kendisinin oynadığı reklam filminde projenin Fatih Ormanları’na komşu olduğu ayrıca daha sonra yapılan açıklamalarda Fatih Ormanları’nın mesire yeri olarak kullanımı iddia ediliyordu.

Bakanlık yetkilileri ise Fatih Ormanları’nın mesire yeri olarak ihale ile kullanım hakkını alan şirket olan AKC Petrol’ün 2009’da ihaleyi aldıktan sonra Bakanlık’tan habersiz Ağaoğlu ile ortaklık kurduğunu belirterek bu nedenle işletmeci şirketin sözleşmesinin feshedileceğini ifade ettiler.

KOMŞU DA DEĞİL
Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, Ali Ağaoğlu’nun Maslak 1453 Projesi’nin Fatih Ormanları içinde olduğu ve orman kullanımını elinde tuttuğu yönünde algı oluşturmaya çalıştığını belirterek “Proje ile Fatih Ormanları arasında Parkorman bulunuyor. Ağaoğlu ayrıca mesire yerini işleten şirket ile ortaklığa giderek orman kullanım alanının kendisinde olduğu algısını yaratmaya çalışıyor” dediler.

ARADA 2.400 METRE VAR
Ağaoğlu’nun AKC Petrol’deki ortağı Muammer Akıncı da Fatih Ormanları Tabiat Parkı’nın işletmesini 2009’da aldığını belirterek 7 ay önce de Ali Ağaoğlu’nun şirkete ortak oduğunu doğruladı. Akıncı Ağaoğlu’nun Maslak 1453 Projesi ile Fatih Ormanları arasında 2 bin 400 metrelik bir mesafe olduğunu belirterek “Proje ile orman arasında Parkorman var” diye konuştu.

ORMANA GİRENDEN 10 LİRA ALIYOR
Dün sosyal medyada dolaşan bir makbuz Ağaoğlu’nun şirketi olan AKC Petrol Ürünleri’nin Fatih Ormanları mesire yerine giren araçlardan 10 TL park yeri ücreti kestiğini ortaya koydu.