Hatay’ın Cilvegözü, Yayladağı, Kilis’in Öncüpınar ve Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapıları, Suriyeliler ile üçüncü ülke vatandaşlarının giriş ve çıkışına açıkken, Türk vatandaşlarının giriş ve çıkışları yasaklanmıştı. Son olarak 3 gündür, Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Suriye’nin Tellebyat Gümrük Kapısı'nı ele geçirmek için Özgür Suriye Ordusu'nun saldırıya geçmesinden sonra bu sınır kapısı çatışmalar nedeniyle kapatıldı. Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısındaki Babül Havar Sınır Kapısı, Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısındaki Essaleme Sınır Kapısı, Karkamış Sınır Kapısı’nın karşısındaki Carablus Sınır Kapısı muhaliflerin elinde bulunuyor. Sadece Yayladağı ilçesinin karşısındaki Kesep Sınır Kapısı ile Nusaybin Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kamışlı Sınır Kapısı Beşşar Esad’ın kontrolünde bulunuyor. Kamışlı Sınır Kapısı aylar önce Suriye tarafından tadilat gerekçesiyle kapatılmıştı.

910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında birçoğu kapalı olan; Cizre Sınır Kapısı, Girmeli Sınır Kapısı, Şenyurt Sınır Kapısı, Ceylanpınar Sınır Kapısı, Akçakale Sınır Kapısı, Mürşitpınar Sınır Kapısı, Karkamış Sınır Kapısı, Çobanbey Sınır Kapısı, Öncüpınar Sınır Kapısı, İslahiye Sınır Kapısı, Cilvegözü Sınır Kapısı, Karbeyaz (Yiğitoğlu) Sınır Kapısı ve Yayladağı Sınır Kapısı bulunuyor.

OKULA MERMİ İSABET ETTİ
Çatışmalar nedeniyle Akçakale Anadolu Lisesi'ne kurşun isabet etti. Gece geç saatlerde kimsenin bulunmadığı esnada meydana gelen olayda mermi bir sınıfın camı ile duvarına değdi.

Sınırdaki çatışmalar nedeniyle ilçe merkezindeki bazı okullar ile sınıra yakın köy okullarında bugün eğitim ve öğretime ara verildi. Sınırdaki okullarda eğitime yarın da ara verilebileceği belirtildi.