Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin sağlığa verdiği önemin altını çizen Bakan Akdağ, 'Vatandaşlarımız daha mükemmeline layık. Biz de bunu başaracak güce sahibiz' şeklinde konuştu.  İstanbul'da Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yeni merkez binası açılışına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sevgi seliyle karşılandı. Her programında milyonları ekranlara kilitleyen medyanın sevilen yüzü Ünlü Yapımcı Acun Ilıcalı ile görüşmesi öncesinde İstanbulum Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan ve 'Erzurumluların Gururu' sloganlarıyla karşılanan Bakan Akdağ'ın gösterilen ilgi ve nezaketten dolayı bir hayli mutlu olduğu
görüldü.

'VATANDAŞLARIMIZ DAHA DA MÜKEMMELİNE LAYIK'

Türkiye'de kırsal kesimlere yapılan sağlık yatırımlarına yönelik soruya yanıt veren Bakan Akdağ; 'Gerek 112 acil hizmetler olsun, gerekse diğer alanlarda yapılan sağlık yatırımlarımız kırsal kesimlerde yüzde 20'lerden yüzde 90'lara ulaştı. Yepyeni bir sistem kurduk. Kırsaldaki ya da şehirdeki insanımıza acil ambulans servislerinden tutun da, koruyucu hizmetler ve hastane ihtiyacı olduğunda hastanelere rahatça erişim hizmeti alınması açısından sistemi tamamen değiştirdik. Bu sistem gelişmeye devam ediyor. Vatandaşlarımız daha da mükemmeline layık' diyerek sağlık alanındaki yatırımları değerlendirdi.

'SAYIN BAŞBAKANIMIZ ve AK PARTİ'NİN SAĞLIĞA ÖNEMİNİN SONUCU'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin sağlık alanında attığı radikal adımlara işaret eden Bakan Akdağ; 'Sağlıkta dönüşüm programı Ak Parti'nin ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığa ve insana duyduğu saygının üzerinde bina etmiştir. Başbakanımızın bu büyük desteği ile bütün dünya tarafından takdir edilen büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik' diyerek değişim sürecine işaret etti.

'BİZ DE BUNU BAŞARACAK GÜCE SAHİBİZ'

İstanbulum Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışmalarının geleceğine ışık tutacak önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. 'Vatandaşlarımız daha mükemmeline layık. Biz de bunu başaracak güce, en iyisini başaracak güce sahibiz' diyen Bakan Akdağ, yeni sağlık atılımlarıyla ilgili de önemli sinyaller vermiş oldu.

'AİLE HEKİMLİĞİYLE HİZMET KALİTESİ GELİŞİYOR'

Türkiye genelinde her ilde hayata geçirilen Aile Hekimliği uygulaması ile sağlık alanında başlayan yeni döneme yönelik soruya da yanıt veren Bakan Akdağ; 'Aile hekimliği artık yaygın olarak bütün Türkiye'de hizmet veriyor. Doktor sayısı arttıkça bu hususta da hizmet kalitesi gelişecek' şeklinde konuştu.