Ankara bugün hareketli başladı, hareketli bitti. En heyecanlı duraklardan biri ise ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ikametgahı oldu. Bir resepsiyon vardı Amerikan Büyükelçisi'nin evinde ve sürpriz konuklar davetliydi: Nedim Şener, Rakel Dink, Kemal Kılıçdaroğlu, Sırrı Sakık, Hasip Kaplan...

Resepsiyonun amacı Şafak Pavey'in ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl verilen cesur kadın ödülüne bu yıl layık olmasıydı.

Nitekim Büyükelçi Ricciardone de resepsiyonun öncesinde Pavey'i cesaretinden dolayı överek, bu ödülü almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Resepsiyonda herkesin yüzü gülüyordu. Bunun en büyük sebebi, en sürpriz konuk Nedim Şener'di. Eşi Vecide Şener'le birlikte resepsiyona gelen Nedim Şener'le sohbet eden herkes onun cezaevinden çıkarak böyle bir etkinliğe katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şafak Pavey de resepsiyon sırasında yaptığı kısa konuşmada hem Şener'in hem Rakel Dink'in orada bulunmasından duyduğu sevinci saklamadı ve Hrant Dink'i de andı ...(keşke o da aramızda olsaydı)

Tam o anda Rakel Dink'in gözleri doldu.

Resepsiyondaki konuklar arasında BDP’li vekiller dikkat çekiyordu. Bugün gazetelere yansıyan, hükümetin artık Kandil ya da İmralı yerine BDP’yi muhatap alacağına ilişkin haberler üzerine Sırrı Sakık’la ve Hasip Kaplan’la sohbet etme imkanı buldum . Her ikisi de aynı cümleyi kullandılar:  “Samimiyetsiz buluyoruz”. Hasip Kaplan “Biz anayasal bir otoritenin seçilmiş milletvekiliyiz. Tabi ki bizimle konuşmaları lazım. Bizim silahımız yok.silah bırakılması istiyorsak silahı olanlar da konuşulmalı. Kaplan Nevruzda yaşanan gerginliğe de değindi. Biz barışçı coşkulu türkülü bir Nevruz kutlamak istedik. Pazar günü iki ilde onun için izin istendi. Zaten bu devletin değil halkın bayramdır. Onlar kutlamalıdır. Biz bunu söylediğimiz anda hükümetin yasak kararı geldi.” diye konuştu.

Sırrı Sakık ise “Parti yönetiminin hükümetin BDP’yle görüşmeye ilişkin haberler konusunda  yarın bir açıklama yapacağını belirtti ve şöyle devam etti: “Ancak şunun söylemeliyim ki, biz hep buradaydık. Bizimle konuşulmeya çalışılmadı. Ayrıca şu da var ki bizim dışımızda da bir dünya var. Bu da dikkate alınmalı.”

Resepsiyonda CHP Lideri Kılıçdaroğlu da davetlilerin ilgi odağıydı. Kılıçdaroğlu beraberinde Gürsel Tekin’le gelmişti. Onun gündemiyse 4+4+4 sistemi vardı. CHP’nin bu konuyu halka anlatmaya kararlı olduğunu, getirilmek istenen sistemin sakıncalarını doğrudan halka anlatmak istediğini söyledi. “Bir sonraki gurup toplantımızı Tandoğan Meydanı’nda halkla birlikte yapacağız. Valilikten gerekli izinleri aldık” dedi.