Bursa İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, park edilen araçların içinde her zaman araca ait belgelerin ve yedek anahtarların bırakıldığının tespit edildiği belirtildi. Çoğu zaman araçların, trafiğin ortasında ve mağazaların önünde çalışır bir vaziyette bırakıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Araçların, kısa süre için de olsa çalışır vaziyette park etmek, hırsızlık için davetiye çıkartmak anlamına gelir. Tedbir, hiçbir zaman sigortalamaktan kötü değildir. Seyahatlerinizde ve izinlerinizde aracınızın çalınması hiç de iyi bir olay değildir ve büyük problemleri de yanında getirir. Şunu da biliniz ki hırsız, çalmış olduğu araç ile bir trafik kazasına karışabilir. Bunun dışında, çalınan aracınız başka bir suçun işlenmesinde (mesela hırsızlık, soygun) kullanılabilir. Düzenli bir emniyet tedbiri uygulamakla belki başka bir suçu önleyebilirsiniz."

Özel emniyet çubuklarının, direksiyonun çevrilmesini engellediğinin vurgulandığı açıklamada, özel numaralı kilidin, çekilen el freninin inmesini engellediğine dikkat çekildi. Sürücülerin hiçbir zaman anahtarı araç üzerinde bırakmamalarının tavsiye edildiği açıklamada, park etme kuralları şöyle sıralandı:

"Camları ve kapıları kapatınız, kilitleyiniz. Araçta herhangi bir belge bırakmayınız. Yedek anahtarı araçta bırakmayınız. Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın. Orta kazanç düzeyinde bulunan insanların araçlarda, özellikle en çok rağbet edilen markalardan olan Mercedes, Audi, BMW ve lüks sınıfa giren araçlara alarm takılması tavsiye edilmektedir."