Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın Merinos AKKM’de tertiplediği Danışma Meclisi Toplantısında konuştu. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in açıklamalarını değerlendiren Arınç, “Boyner’in üzülmesine gerek yok. Çoğu zaman atışıyoruz kendisiyle. Türkiye gerçeği ile uyuşmayanları göstermeye çalışıyor. TÜSİAD, Türkiye’nin itibarlı kurumu iken, son zamanlarda genel başkanlık yapacak bir kesimi bulamaz hale geldi. Söyledikleri Türkiye’nin meseleleri ve sorunları değil. Afyon’un gerçeklerini Uludere’nin gerçeklerini öğrenmek istiyorlar. Bunlardan öğrenmediğimiz bir gerçek kaldı mı? Kesinlikle böyledir demek için adli ve idari soruşturmanın açıklanması lazım” diye konuştu.

“İhtimaller hakkında ne diyebilir hükümet” diyen Arınç, Boyner’i işaret ederek, “TÜSİAD, gerçekten halkın temsilcisi olduğunu söylüyorsa 28 Şubat’taki kötü rolünün hesabını vermeli. Herkesin verdiği gibi. Beşli çetenin içinde yer alanlar bu gün halk adına konuşmaya nasıl cesaret ediyorlar. Bizim tek muattabımız millettir., Sürekli meclis ve mahkemeler gerektiği yerde hesabını sorar. Daha ne yapsın” açıklamasında bulundu.

“AK PARTİ GANİMET TOPLAMA YERİ DEĞİL, HİZMET ETME YERİDİR”

“Bundan sonra her yıl seçim var. Allah sonumuzu hayır etsin” diyen Arınç, “2015’de milletvekilliği genel seçimi var. Zamanında yapıldığı takdirde ki öyle düşünüyoruz. AK Parti daha büyük bir oy oranıyla tekrar iktidarını 4. dönem gerçekleştirmiş olacak. Bu üzülecek bir olay değil. Ben üzülmüyorum. Hiçbir arkadaş filan filan giderse bu parti zarar görür olmaz. İnsana dayanma ölür ağaca dayanma kurur. Sen Allah’a dayan. Bu parti hep başarı görecek. Allah bize başarısızlığı göstermesin. Tabelası kalmayan partiler değiliz.

Biz kurumsallaşmış bir partiyiz. Türkiye’nin her yerinde varız. Her şerde başarılı olarak çıkıyoruz. Tuttuğumuz yol doğrudur. İstikametimiz doğrudur. Başarılı oluyoruz. Üzülecek bir şey yok. Siyaset sadece parlamentoda yapılmıyor. Milletvekili ve bakan olmak zorunlu değil. Milletvekili görmeye alıştığınız insanlardan bir süre uzaklaşmamanızda fayda var. Tüm kabristanlar kendini vazgeçilmez gibi gören insanlarla doludur. Biz hepimiz faniyiz. Dolayısıyla ‘şu adam gidiyor. Ohh rahatladık’. Arkadan bu memleket bize kalacak diye hevesleri varsa, siz ilk önce düzgün adam olun. AK parti ganimet toplama yeri değil, hizmet etme yeridir” ifadelerini kullandı.

“SİZİN KULLANMA TARİHİNİZ GEÇTİ”

Türkiye’nin kimsenin tapulu malı olmadığını söyleyen Arınç, “Bu memleket bizim tapulu malımız eğil. Hiçbir yeri parsellemiş değiliz. Herkes bu memlekete yapacağı kadar doğru işi yapar. Hizipçiliğe müsaade etmeyeceğiz. Burası benim tapulu malım değil. Ben buraya gece kondu kondurmam olmayacak. Bunların modası geçti. Bazı ilaçlarda son kullanma tarihi vardır. Son kullanma tarihi geçtiyse ilacı kullanmazlar. Ben gitmemekle direnen çok siyasetçi bilirim. Sizin kullanma tarihiniz geçti. Artık siz bir kenarda durun. Hiç kimse hesap kitap yapmasın. Çok şükür bu parti besmele ile temeli atılan bir parti oldu” dedi.

Bu sırada bir partilinin ‘kurban olayım’ demesi üzerine Arınç, gülümseyerek yanıt verdi. AK Parti’yi tanklarla ve toplarla götüremediklerini ifade eden Arınç, Bosna Hersek ile ilgili konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı.

“ONLAR EŞKIYA, BİZ DEVLETİZ”

Terörle mücadeleye değinen Arnıç, “Elimizden geleni yapıyoruz. Bir çelişki bulmaya çalışıyorlar. Afyon’daki 25 askerin şehit olmasını söylüyorlar. Daha önce de 'Dağlıca Aktütün’de şu kadar şehitlerimiz var' diyorlar. Örgüt son deminde. Son çırpınışları. İntihar saldırıları yapıyorlar. Eşkıya ölmek için geliyor. Ölmek için geliyorsa onu yakalamak için çalışıyoruz. Onlar eşkıya, biz devletiz. Terörle mücadeleye hukuk içinde yaparız. Onun sahip olduğu serbestliğe biz sahip değiliz. Şehir merkezinde varacak kadar eylemler yapıyor. Mani olduklarımız ortaya çıkan eylemlerin 100 mislidir. Sonu gelmiştir inşallah. Terörle mücadelede başarılı olcağız. Şehitlerimizi rahmetle anarken huzurla ve saadetle güzel günlere ulaşarak özlemlerimizi gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in operasyonları yerinde incelediğini ifade eden Arınç, "Allah onları kötülükten korusun. Zor günler yaşıyoruz. Alçaklara her zaman engel olmak mümkün değil. Bir sokakta binlerce insan var. Herkesin başına jandarma, polis ve güvenlik gücü koymak mümkün mü? İstihbaratınızı güçlü tutacaksınız. Kötü emellerine engel olacaksınız. Hiç ummadığınız kılıklarda, karşınıza çıkabilir. Bu hainlerin yerelde az da olsa desteği var. Dışarıda çok daha fazla desteği var. 30-35 yılda yapılan mücadelenin son 5 yılda netice alıyoruz. Geçmişte istihbarat tamamen dağınıktı. Yok etmek üzerine gidilerken pek çok yerde, ‘durun’ bakalım dendiğini hatırlıyoruz. Her şeyiyle senkronize olan bir istihbaratımız var” dedi.

ARINÇ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA LİDERLİK ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terörle ilgili söylemlerini eleştiren Arınç, “O ne kadar bu işten şikayet ediyorsa biz bir o kadar başarılıyız. Ana muhalefet lideri sorumsuzca laflar söyleyebilir. Bu güne kadar her söylediğinin arkasında. Çark etmesine alıştık. Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Bir saat önce yüksek rütbeli askerden aldığım bilgiye göre, olay yüzde 99.5 sabotajdır’ diyor. Biz hükümetiz. Başarısız olursak bütün sorumluluk üzerimizdedir. Bu olayın üzerinde bütün ihtimalleri üzerinde duruyoruz. Sabotaj ve terör saldırısı bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Bütün istihbarat ve savcılık gerekeni yapıyor. Orası askeri birlik. Emir komuta vardır. Onları belirlemeye çalışıyoruz. Dışarıda bir olay olsa o düşünülebilir.

Bütün ihtimalleri savcılık değerlendirdi. 'Bu yüzde 99 sabotaj derseniz', 'kimdir, bu elinizdeki belgeler nedir’ deme hakkımız var. Daha sonra ‘tartışmalı işler bunlar’ dedi. ‘Bana uzmanlar bunları söyledi’ dedi. Yüksek rütbeli asker oldu, uzman. Nasılmış neymiş bunu söylemiyor. Böyle bir muhalefet liderine böylesine sorumsuzluk yakışmaz. Türkiye’de bu mesele üzerinde oynanacak halkın hissiyatı ranta dönüştürülemez. Hayatında böyle bir sorumsuzluklarla dolu bir lider, Türkiye’de iktidara gelecekse Allah korusun” diye konuştu.

Bir muhalefet partisinin iktidara gelmesi durumunda memurların maaşlarının bile ödenemeyeceğini savunan Arınç, “Hükümet çekip gitse kim bu ülkeyi yönetecek? Bunlardan birisi hükümete gelse, maaş ödeyemezler. İspanya, Yunanistan, Portekiz’e döneriz. IMF'nin büyüme hızında bir Türkiye var. Ortada. Ülkeyi yönetmek nerede, Bunlar nerede. Genel Başkanlık rüştünü açıklamayan bir insan. Yüzde 40’ından az olmaz dediler. Yüzde 28’e ‘çok şükür’ dediler. 12 Eylül 1980 darbesini yapanlar, bu darbeler döneminde kapandı kararıyla bugün mahkeme önüne çıkmıyorlar. Ama telekonferansla sanık olarak ifadeleri alınacak. Yargılamalar devam edecek” dedi.