Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcı Bülent Arınç gazetecilerin  tezkere ile ilgili sorularını yanıtladı.

Arınç, MHP'nin haklı bir karar ile sadece tedbir olması açısından tezkereye onay verdiğini belirterek şöyle devam etti: "BDP'nin ne dediğini doğrusu ben anlamadım, savaşa karşıyım sözleri, hepimiz için geçerlidir ama savaşa karşıyız sözünün altında bu güne kadar sürdürülen bazı politikalar ne kadar bu insanları samimi gösteriyor bunu anlamakta mazurum. Evet savaş asıl değildir. Barış asıldır. Ama savaş bir ülke için bir vatan için ihtiyaç haline geliyorsa her ülkede askerini eğitiyor ve buna karşı tedbirler alıyor."

Arınç, "Biz kendimizi korumanın ve ülke topraklarını korumanın derdindeyiz. Biz bugüne kadar Suriye'ye müdahaleyi hiç düşünmediğimiz gibi yabancılarında müdahalesine sıcak bakmadık, izin vermedik. Bizim Parlamentomuz 1 Mart tezkeresinde Amerikan askerlerinin Türkiye üzerinden Irak'a girmesine izin vermemiş bir parlamentodur. Parlamentomuzun saygınlığını zedeleyecek hiçbir karar almayız. Aldığımız karar tedbir kararıdır bunu yerince kullanmak elbette hükümetin görevidir" dedi.