Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı olduğu günlerde Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve kuvvet komutanları tarafından kendisine yapılan ve toplam 3,5 dakika süren ziyareti unutamadı. Arınç CNN Türk’de katıldığı programda hükümet ve asker ilişkilerine değinirken şunları söyledi:
‘’ Hesaplamadım ama o ziyaret 3,5 dakika kadar sürmüştü. Ne yorumlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Sezer’i havaalanında eşimle uğurlamaya gittim, kıyamet koptu. Eşli biçimde 23 Nisan resepsiyonu verdim, yine kıyamet koptu. Harp okullarının mezuniyet törenlerine giderdik gözümüzün içine bakarak neler söylerlerdi. Resepsiyonlarda hiçbir komutan bizim yanımıza gelmezdi, MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç (siz görürsünüz) der gibi bakardı. Biz o günlerden geçip buralara geldik, şimdi askerle iktidar uyum içinde. Hilmi Özkök ise değerli bir komutan, İstanbul’daki mahkemede de yemin ederek önemli açıklamalar yaptı, bazı konular için de (Siz anlayın) dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, bu dava çöktü diyerek erken yorumda bulundu.
Arınç 2002’de TBMM başkanı seçildikten sonra 30 Kasım’da Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Alpkaya ve Jandarma Genel Komutanı  Şener Eruygur tarafından ziyaret edilmişti.
Arınç komutanların tepkisi nedeniyle görüşmenin kısa tutulduğu iddiaları için ‘’Ben Meclis Başkanıyım, onlar Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, kim kime tepki gösterecek. MGK sebebiyle çalışmaları olduğundan bahsederek izin istediler. Yorumları izliyorum ve utanıyorum’’ demişti.