Fevzi Çakmak Mahallesi 1124 Sokak üzerinde bulunan bir parkta 2 arkadaşın tartışması kanlı bitti. Gençlerden biri öldü, diğeri polis tarafından gözaltına alındı. Akşam 19.00 sıralarında meydana gelen olay edinilen bilgiye göre şöyle gelişti.Esenler’de 7 yıldır yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 2 arkadaş, bir parkta ateş yakıp muhabbet etmeye başladılar. Diğer arkadaşlarının da parka gelmesiyle muhabbet uzamaya başladı.

Tamda bu sırada iddialara göre; Hakan P. kendisi gibi Mardinli olan ve tekstil işi ile uğraşan İbrahim Özgenç’e “Sen benim arkamdan konuşuyormuşsun. Benim için ‘Oğlan’, ‘Tinerci’ diyormuşsun. Senin dilini koparırım” dedi. Bu laflar üzerine 2 arkadaş arasında tartışma çıktı. Hakan P. belinden çıkardığı bıçak ile İbrahim Özgenç’i biri kalbinden, 2’si de göğsünden olmak üzere 3 yerinden yaraladı. Genç yaşında elini kana bulayan Hakan P. Olay yerinden koşarak izini kaybettirmeye çalıştı. Bu sırada arkadaşları aşırı kan kaybeden İbrahim Özgenç’i Esenlerde bulunan Özel Güney Hastanesi’ne kaldırdı.

Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen Özgenç hayatını kaybetti. Genç yaşında hem arkadaşını hem de hemşerisini öldüren Hakan P., polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Arkadaş katili olan Hakan P.’nin bir sosyal paylaşım sitesinde “Zalim Kral Mardinli” nicki ile sayfası olduğu öğrenildi. 2 gençten geriye ise daha önce yine ateş başında çekilmiş fotoğrafları kaldı.Olayın görgü tanıklarından olan Çekdar Laçin adlı genç “İbrahim’i hastaneye getirdiğimiz sırada kalbi durmuştu. İçeriye almadılar ve arkadaşımızı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmemizi söylediler.

Arkadaşımız can çekişirken bir hastane görevlisi bize öylece bakıp durdu. Neden almıyorsunuz dediğimde biz bakamayız dediler. Kapının önünde 5 dakika boyunca içeriye alınmamızı bekledik. Sonra içeriye alındı ancak iş işten geçmişti. Onu kaybettik. Hastaneden şikayetçiyiz” dediler.Cinayeti işlediği iddia edilen Hako lakaplı 17 yaşındaki Hakan P. Esenler Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı devriye görevi yapan polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan Hakan P., Esenler Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Hakan P’nin işlemlerinin arından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.