ASELSAN'da görev yapan 5 mühendisin, 2006 yılından bu yana peşpeşe ölmelerinin üzerindeki sır perdesini kaldırmak amacıyla, Meclis Araştırması açılması istendi. CHP Uşak milletvekili Dilek Yılmaz ve 25 CHP milletvekili tarafından TBMM'ye sunulan önergede,''Stratejik nitelikli askeri proje ve araştırmalar üzerinde çalışan 5 genç mühendisin şüpheli bir şekilde ölümleri tesadüf olamaz'' denildi. Önergede şu bilgiler yer aldı:

‘'Aselsan mühendislerden Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006'da boğazı kesilerek aracının içinde ölü bulunmuş, Halim Ünal 16 Ocak 2007'de başına ateş edilerek öldürülmüş, Evrim Yançeken 24 Ocak 2007'de 6. kattaki evinden düşerek can vermiş, Burhaneddin Volkan 9 Ekim 2007'de askerdeyken nöbet sırasında şüpheli bir şekilde ölmüş, Zafer Oluk da 5 Mayıs 2008'de askerdeyken  elektrik çarpması sonucu ölmüştür.
Bu genç insanların tümünün ortak özellikleri çok başarılı ve Aselsan'da stratejik nitelikli askeri projeler üzerinde çalışıyor olmalarıydı. Hüseyin Başbilen'in adli Tıp raporunda 10 üyeden 7 si intihar, 3 ü cinayet derken daha sonra alınan bilirkişi raporunda ölümün kesinlikle cinayet olduğu saptandı. Başbilen'in aracının içinde başka kişilere ait parmak izleri de bulundu. Çalıştığı projeye ait belgelerin çantasından alınmış olduğu belirtildi.

Başbilen'in, dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak milli tank projesi ve F-16'ların sinyal kırıcı sistemi üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Halim Ünal ve Evrim Yançeken'in şifre çözümü uzmanı oldukları, uçak tanıma sistemlerini millileştirme ve ABD güdümlü elektronik kontrol sistemlerini kontrol dışı bırakma çalışmaları yaparken öldükleri belirtilmektedir. Stratejik askeri projeler üzerinde çalışan Burhaneddin Volkan ve Zafer Oluk'un da ölümleri şüphelidir.''