Irak topraklarından PKK/KCK terör örgütüne katıldığını, 230 yeni katılan kişiyle birlikte 3 aylık eğitimini Gare alanında bulunan Şehit Erdal Akademisinde gördüğünü,Hakurk alanında İran’dan gelebilecek saldırılar amacıyla faaliyet gösteren Hınere Cephesi Asayiş taburuna katıldığını belirten örgüt mensubu, taburda yaklaşık 40-45 örgüt mensubunun faaliyet gösterdiğini söyledi.

Hakkari bölgesindeki yoğun operasyonlar nedeniyle örgüt için en güvenli yer olan İran topraklarındaki Şehidan kampı olduğunu belirten R.Ö., “İran Devletinin, PKK/KCK terör örgütüne yönelik herhangi bir yaptırımı olmadığı ve Türkiye tarafından İran topraklarına herhangi bir saldırıda bulunulmadığı için örgüt mensuplarının İran topraklarında rahat hareket ediyor. Örgüt mensuplarına en büyük lojistik destek Kuzey Irak topraklarında faaliyet gösteren milisler tarafından yapılıyor. Örgütün kullandığı mühimmatların tamamına yakınının Irak ülkesinden karşılanıyor. Avaşin, Gare, Haftanin bölgelerinde bulunan örgüte ait hastanelerde yaralı ve hasta örgüt mensuplarının tedavi görüyor. Örgütün son zamanlarda yapılan hava operasyonlarına karşı sığınak yapımına önem verdikleri,, sığınakları “C” veya “Zikzaklı C” şeklinde yaptıkları, hava harekatı esnasında sığınakta oluşacak basıncı dengelemek için sığınaklara “2” adet çıkış yapılıyor” dedi.

Yeni katılımların kurye İran sınırları içerisinde bulunan Demhat Bölgesine götürüldüğünü belirten örgüt üyesi, “Örgütün, Şemdinli saldırısında ki zayiatın intikamını almak için Şemdinli ilçesinde eş zamanlı saldırılar yapmayı planladığını, destek olarak Hakurk, Zağros ve Çarçela taburlarınında eylemde yer alacak. Eylem öncesi muhtemel bir askeri operasyonda askerin geçiş güzergahı olan, Tise (Çatalca köyü Soğuksu mezrası) bölgesine, Derecik-Şemdinli yoluna ve Kırçimenlik Tepe ile Kürtankeş Tepe arasında kalan araziye uzaktan kumandalı mayınların döşeneceğini, eylem yerlerinin keşfi yapıldı” dedi.