Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Siirt'ten gelen haber milletimizin yüreğini yakmıştır. Kahraman şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşayacaktır'' dedi.

Siirt'in Pervari İlçesi kırsalındaki helikopter kazası sonrasında, 17 güvenlik görevlimizin şehit olmasına ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, zor hava şartlarına rağmen havalanan, takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir Sikorsky helikopterin düştüğü haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti.

Helikopterde bulunan 4'ü helikopter mürettebatı, 13'ü Jandarma Özel Harekat mensubu olmak üzere 17 askeri personelin şehit olmasının herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Siirt'ten gelen haber milletimizin yüreğini yakmıştır. Kahraman şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşayacaktır. Terörle mücadele etmek için en zor şartlarda dahi, vazifesini büyük fedakarlıkla yerine getirmekten kaçınmayan ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan kahraman Mehmetçiklerimiz ülkemizin her zaman göz bebeği olmuştur. Şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşayacak ve isimleri minnet ve şükranla anılacaktır. Türk iş dünyası adına, kazada hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.''

''Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini yıkamaz''

Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yayımladığı mesajında, Atatürk'ün vefatının 74. yılını büyük bir üzüntü ile anarken 17 askerin şehit olmasıyla üzüntülerin katlandığını ifade etti.

Terör eylemleriyle bir yere varmaya çalışanların Cumhuriyeti yıkamayacaklarını vurgulayan Palandöken, ''Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini yıkamaz. Ata'nın emanetini korumak için canını ortaya koyan askerlerimiz, milletimizle el ele vererek yurdumuzu hem içeriden hem de dışarıdan yıkmaya çalışanlara her zaman gereken dersi verecektir'' ifadelerini kullandı.