İzmir’de, ATM’ye kurdukları düzenekle banka ve kredi kartlarını kopyaladıkları ve kart şifrelerini gizli kamera vasıtasıyla öğrenerek, başkalarına ait banka hesaplarından para çektikleri, harcama yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, sahiplerinin bilgisi dışında banka hesaplarından para çekilmesi ve kredi kartlarından harcama yapılmasıyla ilgili gelen çok sayıda şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Önce sistem çözüldü
Ekipler, öncelikle şikayetçilerin aynı otomatik bankacılık makinesini (ATM) kullandığını belirledi ve makineyi incelememeye aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarından, yüzlerinin görünmemesi için tedbir alan iki kişinin ATM’ye banka kartlarını kopyalayan düzenek kurduğunu ve kart şifrelerini de ATM’ye yerleştirdikleri gizli kamerayla öğrendiklerini belirledi.
Banka yetkilileriyle ilişkiye geçen polis ekipleri, Alsancak semtindeki başka bir ATM’de şüpheli düzenek bulunduğunun bildirilmesi üzerine bölgede tedbir alarak, kurdukları düzeneği almaya gelen M.A. (38) ve G.Ş’yi (27) suçüstü yakaladı.

Alışveriş yurtdışından
Yapılan incelemede, zanlılar gözaltına alınmadan önce söz konusu ATM’ye kurulan düzenekle 1.5 saatte 33 kişinin kart bilgilerini kopyaladığı, ayrıca ele geçirilen bellek kartlarında, 170 kişiye ait kart bilgilerinin bulunduğu belirlendi.
Kart sahiplerinin hesaplarından para çektikleri, kopyaladıkları kredi kartlarıyla da iz bırakmamak için Tayland ve ABD merkezli internet sitelerinden alışveriş yaptıkları ileri sürülen zanlıların, Muğla’nın Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Aydın’da da aynı yöntemle vurgun yaptıkları öğrenildi.



Emniyette ifadeleri alınan M.A. ve G.Ş, nöbetçi mahkeme
tarafından tutuklandı.