Avea, kendi markasıyla aynı adı taşıyan ilk akıllı telefonu ‘Avea inTouch'u müşterilerinin beğenisine sundu. Avea inTouch'a peşin fiyatına 399 TL'ye ya da taahhüt vererek; internet paketli teklif, herşey dahil teklif veya tarifelerine ek 1 TL den başlayan teklif seçeneklerinden faydalanarak sahip olunabilecek. Ayrıca Avea Müzik'ten 200 şarkı, 3 ay boyunca 1 GB internet ve Tivibu cep aboneliği de hediye edilecek.

Avea CEO'su Erkan Akdemir ve Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk'ün katılımı ile düzenlenen basın toplantısıyla şirketin akıllı telefonu tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan Erkan Akdemir, yüzde 22'lik oranla en yüksek akıllı telefon kullanıcısına sahip operatör olduklarını vurguladı. Avea inTouch'la da uygun fiyata beklentilere cevap vereceklerinin altını çizen Akdemir, “Bugün her 5 müşterimizden biri akıllı telefon kullanıcısı. Bu, Türkiye GSM sektöründeki en yüksek oran. Hedefimiz Avea inTouch ile bunu daha da yukarılara taşımak.” dedi.

Akdemir, daha sonra şöyle devam etti:

“2012 9 aylık sonuçlarımıza göre akıllı cep telefonu satışlarımızı adetsel olarak yüzde 81 artırdık. Bu süreçte müşterilerimize 39 kampanyalı ürün sunduk. Bunun sonucunda da 9 ayda müşteri tabanındaki akıllı telefon kullanım oranımızı yüzde 22'ye çıkararak bu alanda da pazar lideri olduk. Avea inTouch ile gerçekleştirdiğimiz bu ilkle de, akıllı telefonlarını değiştirmek isteyen ya da kullanmak için en uygun koşulları bekleyenlere, mobil dünyanın kapılarını ardına kadar açıyoruz. Çünkü Türkiye'de cep telefonu kullanan herkesin, akıllı telefonu hak ettiğine inanıyoruz.”

Önemli bir başarıya imza attıkları da belirten Akemir, “Son 3 aydır, mobil genişbant trafiğinde cepten internet kullanımının bilgisayardan internet (jet modem) kullanımı üzerine çıktı. Bu da Avea müşterilerinin gerçekten akıllı telefon kullanmayı sevdiğini ve günlük hayatlarının merkezine aldıklarını gösterdi.” dedi.

Türkiye'deki herkesin Avea'nın avantajlarından ve yeni teknolojilerinden yararlanabilmesi için çok çalıştıklarını söyleyen pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Dehşan Ertürk "Yıllardır müşterilerimizi; doğru fiyatlarımız, sade ve net tekliflerimiz, onların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış hizmet çeşitliliğimiz ve hızla artan kalitemizle buluşturuyoruz. Bunun için her zaman müşteri odaklı düşünüyor, onların ihtiyaçlarına göre farklı ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Şimdi de yenilikçi ve özgürlükçü anlayışımızı Avea inTouch ile cihaz pazarına taşıyoruz.” diye konuştu.

114x56.5x11.9 mm boyutlarında ve 130 gram olan akıllı telefon Avea İnTouch, android işletim sistemi, 480x800 çözünürlüklü 3.5 inç'lik dokunmatik ekranı, 600 MHz işlemcisi, 3.2 MP kamera, 512 MB RAM ve 32 GB hafıza kartı özelliklerinin yanı sıra WiFi, bluetooth ve GPS desteğine sahip.