Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesi, memleketi Kütahya'ya getirildi.

Askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Havaalanı'na getirilen Tarım'ın naaşı, Kütahya Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak merkeze bağlı Siner Mahallesi'ne götürüldü.

Şehidin baba evinin önünde yakınlarından helallik alınmasının ardından dualar edildi. Bu sırada şehidin 4 aylık hamile eşi Neslihan Tarım ile annesi Nevin Tarım ve amcası Yusuf Tarım'ın ağladığı görüldü.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ile diğer askeri yetkililer, şehidin yakınlarına ''baş sağlığı'' dileklerini iletti.

Şehidin cenazesi, bugün ikindi vakti Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından düzenlenecek askeri törenden sonra Siner Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın cenazesi memleketi Elazığ'a getirildi.

Elazığ Havaalanı'na Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla gelen Kaya'nın naaşı, tören mangasının omuzlarında ambulansa konuldu. Bu sırada Kaya'nın babası Mehmet Kaya ile şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, baba Kaya'ya baş sağlığı diledi. Baba Kaya ise ''Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, Allah memlekete zeval vermesin, ne diyeyim ben. Böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun. Olmaz yoksa'' dedi.

Daha sonra ambulansa konulan Kaya'nın naaşı Yenimahalle Alaca Sokak'taki apartmanlarının önünden geçirilerek Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldü.

Kaya'nın cenazesi, ikindi vakti Onurlar Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen için memleketi Kırıkkale'de tören düzenlendi.

Nokta Camisi'ndeki cenaze törenine, Dikmen'in yakınlarının yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Şehit Binbaşı Dikmen'in tabutu, bir süre top arabasında taşındı.

Şehit Binbaşı Dikmen, Delice ilçesinde toprağa verildi.