Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen 21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın ameliyattan 23 gün sonraki fotoğrafını gören donör Ahmet Kaya'nın kızı 21 yaşındaki Emine Kaya ve 52 yaşındaki ablası Fadime Çil duygulu anlar yaşadı.

BABAMA BENZİYOR

DHA muhabirinin yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın son fotoğraflarını göstermesiyle duygulanan kızı Emine Kaya, "Ben bu kadar olabileceğini tahmin edemedim. Babama birebir benziyor. Bu kadar benzerlik olamaz. Yüzü, gözleri, kaşları, burnu, dudakları ve bakışları aynı babam" dedi. Ağlamamak için kendini zor tutan Emine Kaya, cep telefonundaki babası Ahmet Kaya ile yüz nakli olan Uğur Acar'ın fotoğraflarını karşılaştırarak, "Babam da sakalı severdi. Sürekli 'kirli sakalla' gezerdi" dedi. Dün yeni yüzünü ilk kez gören Uğur Acar'ın "İlk işim nakile izin veren aileyi ziyaret etmek" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Emine Kaya, "Uğur Acar'ın bizi ziyarete gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Organları bağışlanan Ahmet Kaya'nın Uşak'ta yaşayan ablası Fadime Çil, "Her şeyiyle aynı Ahmet'im" diyerek şaşkınlığını anlattı.

Abla Fadime Çil, şöyle dedi:

"KARDEŞİMİN TATLILIĞINA BAKIN"

"Yaram tazelendi. Ama bir insana bir dünya, bir hayat vermek çok güzel bir şey. Kardeşimin tatlılığına ve güzelliğine bakın. Şu anda bu duyguyu yaşıyorum. Gözleri hariç, her şeyi ile kardeşim. Yüz nakli olan kardeşimin Uşak'a gelmesini istiyorum. Beni daha çok mutlu ederler. Bana, 'Ablacığım ne yapıyorsun?' dese daha mutlu olacağım. Ben hazırım görmeyi istiyorum. Kardeşim de sakal bırakırdı. Herşeyi aynı, tüm doğallığı ile kardeşim benim" diye konuştu ve fotoğrafı öptü.