İddiaya göre, 45 gün önce TIR şoförü Nusret (36), Özlem Kara (30) çiftinin 4. çocuğu Yalçın Kara, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Doğumdan sonra taburcu olan anne Özlem Kara, Yalçın bebek sürekli kustuğu için önce Dörtyol Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bebek buradan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 4 Haziran günü Adana'da hastaneye getirilen bebek tedavi altına alındıktan sonra 9 Haziran günü taburcu edildi.

Dörtyol'a geri dönen aile, Yalçın bebek rahatsızlandığı için 20 Haziran'da tekrar Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. 9 Haziran'da hastaneye yatan Yalçın bebek hastaneden bir daha çıkamadı. Bebeğin hastalığının teşhis edilmesi için sürekli tahliller yapıldı ancak bir türlü sonuç alınamadı. 20 Haziran'da hastaneye gelen bebek, dün hayatını kaybetti. Bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından aile bebeğin ölümünde hastanenin ihmali olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine savcılık harekete geçti.

Savcı, bebeği inceledikten sonra Adana Adli Tıp Kurum morguna götürülerek otopsi yapılmasını ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesini istedi. Hastanenin morgundan alınan bebek Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ailenin eniştesi Hüseyin Çilenti (34), yaklaşık bir aydır hastanede yatan bebeğe bir türlü teşhis konulamadığını ileri sürerek, "Artık son günlerde bebeğin bacağı ve kolları çürümeye başlamıştı. Bebekten sürekli kan aldılar. Bebek buna dayanamadı. Ne yaptılarsa bebek öldü. Biz, bebeğin hastanenin ihmalinden öldüğünü düşünüyoruz. Bir kusma şikayetiyle gelen bebek böyle olur mu? Bunun hesabını verecekler. Şikayetçi olacağız" dedi.

Hastane yönetimi ise bebeğin kurtarılması için hastane çalışanlarının elinden geleni yaptığını, ancak ailenin başvurusu üzerine bebeğin ölümüyle ilgili araştırma yapacaklarını bildirdi.