BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde tüfekle oynarken kazayla kendisini vurduğu iddia edilen 21 yaşındaki İbrahim Camcı’nın, aynı yaştaki Kerim Boz’un tüfeğinden çıkan saçmalarla öldüğü anlaşıldı. Katıldığı tüm duruşmalarda, Camcı’nın kazayla kendi kendini vurduğunu söyleyen Kerim Boz, babasının mahkemeye sunduğu itiraf mektubunun ardından ifadesini değiştirerek, arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu itiraf etti. Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Kerim Boz’u ’Kasten adam öldürmek’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Tatkavaklı Beldesi’nde 19 Aralık 2010 günü meydana gelen olayda, arkadaşı Kerim Boz’un çiftliğine giden İbrahim Camcı, çiftlikteki bağ evinde pompalı tüfekle vurularak yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Kerim Boz jandarmaya verdiği ifadesinde, olay sırasında evin üst katında olduğunu ve silah sesini duyunca aşağıya inip baktığında arkadaşının kanlar içerisinde yerde yattığını söyledi. Kerim Boz çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İbrahim Camcı’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

ADLİ TIP RAPORUNDAN SONRA TUTUKLANDI

Adli Tıp’tan gelen otopsi raporunda, İbrahim Camcı’nın ensesinden ve yakın mesafeden vurulduğu tespit edildi. Camcı’nın elbiselerinde yapılan incelemede herhangi bir barut izi tespit edilemezken, Kerim Boz’un elbiselerinde ise barut kalıntılarına rastlandı. Ayrıca Kerim Boz tarafından yıkanan tüfeğin üzerinden de kendisine ait parmak izleri çıktı.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun mahkemeye sunulmasının ardından, üç ay sonra askerden izne gelen Kerim Boz cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

MAHKEME BAŞKANI, BABASINDAN GELEN MEKTUBU OKUDU

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Kerim Boz son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki duruşmalarda arkadaşının kazayla kendi kendini vurduğunu söyleyen Boz, aynı savunmasını tekrarladı. Mahkeme Başkanı, Kerim Boz’un babası Tayfun Boz’un mahkemeye sunduğu mektubu okudu. Baba Tayfun Boz mektubunda şöyle dedi:

"Tüfeği oğluma tamir etmesi için ben vermiştim. Olayın ardından çiftliğe gittim. İbrahim Camcı kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Oğluma, ’bana olayı anlat’ dedim. O da İbrahim’in kazayla kendi kendini vurduğunu söyledi. Oğlum askere gittikten sonra kayınbiraderim Suat Boz, Kerim’in kendisine olayı farklı anlattığını ve İbrahim’i kazayla kendisinin vurduğunu söylediğini belirtti. Ben Adli Tıp raporundan sonra gerçekleri söylemekten korktum. Ancak vicdan azabı çektiğim için böyle bir yola başvurdum."

BU KEZ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Mahkeme Başkanı mektubu okuduktan sonra Kerem Boz’a yeniden söz hakkı verdi.

Bu mektuptan sonra ifade değiştiren Kerim Boz şunları anlattı:

"Olay günü İbrahim’le çiftliği gittik. Av tüfeği çiftliğin içindeki odada duruyordu. İbrahim çiftlikteki köpekleri görmek istedi. Köpeklere baktığımız sırada, İbrahim odada asılı duran tüfeği fark etti. Tüfeği bakmak için istedi. Ben de getirdim. Avluda İbrahim’e av tüfeğini gösteriyordum. Bu sırada zincirle bağlı olan bir köpek bana doğru hamle yaparak çarptı. Köpeğin çarpmasıyla elimdeki tüfek patladı. İbrahim kanlar içerisinde yere yığıldı. Hemen yarasına müdahale etmeye çalıştım ancak yapabileceğim bir şey olmadığını anlayınca babamı aradım. Benim kasıtlı olarak birini öldürmeyeceğimi herkes bilir. İbrahim ile yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ailesinden çok özür diliyorum. Her şey kaza sonucunda meydana geldi."

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Boz’un değiştirdiği ifadesini dikkate almadı. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Kerem Boz’u, ’Kasten adam öldürmek’ suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 25 yıla indirdi.