Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Konya'ya gelen Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret etti. Bakan Bağış, KTO'daki TÜRKAK Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Egemen Bağış, AB'nin terör örgütü listesinde sadece PKK'nın yer alması KCK'nın listede olmaması ile ilgili soruya, "Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. PKK'nın terör örgütü listesinde tek başına kalması büyük bir haksızlık. PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi lazım. BDP'liler de ileride bir terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemeleri, sonra da PKK'yı kınamalarını kendilerine tavsiye ederim. Dokunulmazlıkların ardına sığınıp milletin vicdanına dokunmasınlar. Milletin sabır sınırlarını zorlamasınlar. Milletimizi imtihan etmeye kalmasınlar. Bizim milletimiz çok hoşgörülüdür. Çok sabırlıdır ama vatanının bölünmez bütünlüğü konusunda da çok kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir. Biz bütün Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak ve Zaza kardeşlerimizle bir bütünüz. Türkiye'nin bu birlik ve bütünlüğünü hiç kimse bölemez, bozamaz, buna da kalkışamaz. Kalkışan elleri de birileri hizaya sokar" dedi.

Bakan Bağış, Konya'da öldürülen Gülşah öğretmenin olayının TBMM'ye taşınması ile ilgili soruya ise, "Orada kayıp bir can vardır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Önemli olan bundan sonra kimsenin ölmemesi için gerekli adımları atmak, gerekli önlemleri almaktır. Bu konuda gerekli ve ilgili yetkililer süreçleri başlattılar. Çalışmalar bitsin, ondan sonra değerlendirelim" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU OLMAZ"

Bakan Bağış, büyükşehir belediye başkan aday adaylığı ile ilgili soru üzerine, "Benim adaylığım ya da aday adaylığım söz konusu olmaz. Gerçek bir AK Parti'linin herhangi bir makama aday olması zaten doğru olmaz. Bizim siyaset yapma tarzımız, makamlara talip olmak, aday olmak değil, partimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını cevap vermektir. Ben hamdolsun partim uygun gördü 32 yaşında milletvekili oldum. Partim uygun gördü, Türkiye'nin iktidar partisinden 36 yaşında genel başkan yardımcısı oldum. Partim uygun gördü, Türkiye'nin en önemli projelerinden sorumlu olarak bakan oldum. Bundan sonraki süreçte de partim ve ülkem bana hangi konuda bir görev verirse onu yapmaya çalışırım. İstanbul'un başarılı bir belediye başkanı vardır. Şu anda önümüzde yerel seçimle ilgili herhangi bir süreç başlamış değildir. Ben Kadir beyin çalışmalarını takdir ediyorum, kendisini destekliyorum" dedi.

"GÜNEY KIBRIS'A KOLAYLIKLAR DİLİYORUM"

Kıbrıs Rum Kesimi'nin yaşadığı ekonomik sıkıntının Türkiye'ye yansıması ile ilgili soru üzerine Bakan Bağış, "Türkiye'ye yansıması olmaz ama eğer Türkiye'den yardım bekliyorlarsa, biz biliyorsunuz kendilerini tanımadığımız için bizimle direkt muhatap olamazlar. Ama hemen yanı başlarında güçlü bir devlet var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) başvururlarsa, KKTC Başbakanı sayın İrsen Küçük de taleplerini bize aktarmayı uygun görürlerse o zaman değerlendiririz. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Allah kurtarsın diyorum" diye konuştu.