Yemeğe Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Trabzon basınının bugüne kadar kendisine sürekli destek verdiğini kaydeden Bakan Bayraktar şu şekilde konuştu:
"Trabzon basını gecmisten günümüze bir sol eğiliminde gitmektedir. Fakat beni hiç yersiz elestirmemiştir. Bana hep destek olmuştur. Arkadaşlar Allah nasip etti. Of'tan ciktik bakan olduk. Ama ben torpille bu yere gelmedim. 45 santiyeden  bu mevkiye geldik. Bu nedenle size ihtiyacım var. Samimi soyluyorm size ihtiyacim var".

ÇUKURÇAYIR'A ÜZÜLÜYORUM
Çukurçayır'da ki imar durumu ile ilgili konuşan Bakan Bayraktar, "Çukurçayır'ı ne hale getirdiler yazık üzülüyorum" dedi.

VAKFIKEBİR'E GÜMRÜK GETİRECEĞİZ
Tonya'ya kurulcak Çimento Fabrikası ile ilgili olarak ise Bayraktar, "Vakfıkebir'e liman yapacağız, oraya gümrük getireceğiz. Tonya'ya Çimento fabrikası kuracağız. Trabzon'u hep birlikte kaldıracağız" dedi.

YEREL SEÇİMLER 2013'TE YAPILMALI
Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Bakan Bayraktar, "Yerel seçimlerin 2013'e çekilmesini destekliyorum. Trabzon Belediyesinin çalışmalarını beğeniyorum. Belediyeye desteğimizi arttıracağız" diye konuştu.