Edinilen bilgiye göre, Dikkaldırım Mahallesi'nde bulunan bir bankanın ATM cihazının kart girişine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenek yerleştirildi. Ancak içinde kart kalan ATM cihazı arıca verince bugün tamir için yetkililer geldi. ATM cihazını kontrol eden banka görevlileri düzeneği fark ederek durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

POLİS KART TAKILMAMASI İÇİN NÖBET TUTTU

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri parmak izi çalışması için olay yeri uzmanlarına haber verdi. Bu esnada karakol polisleri ATM önünde nöbet tutarak vatandaşların işlem yapmasını engelledi. Bazı vatandaşlar düzeneğin iki gündür takılı olduğunu polislere söyledi.

BANKA HESAPLARI BİR İPİN UCUNDA

Bankaya gelen olay yeri inceleme ekipleri ATM cihazını açarak düzeneği çıkardı. Dökümden yapılan kapağın aynı ATM cihazındaki kart girişine benzetildiği ifade edildi. Kapağın arkasına takılan bir ip ise dikkat çekti. İp ile kart girişini engellemek isteyen dolandırıcıların daha sonra yardım bahanesiyle yaklaşarak şifresi girilmiş karttan paraları çekmek istedikleri tahmin ediliyor.