KKTC’deki bankaya getirmek amacıyla 7 milyon TL ile havaalanına giden müdürden haber alınamadığı öğrenildi. KKTC polisine olayla ilgili bilgi verilmedi. Banka müdürünün İstanbul’da kaybolması nedeniyle konuya İstanbul emniyetinin baktığı ifade edildi. Milliyet’e konuşan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da, konunun kendisi bilgisine geldiğini belirtti ve “Üzücü bir durum, umarım en kısa zamanda olay çözülür” dedi.

Konuyu doğrulayan banka yetkilileri kendilerinin de salıdan beri müdüre ulaşamadığını ve konuyu emniyet yetkililerine aktardıklarını kaydetti. Öte yandan müdürün 7 milyon TL’yi öğle saatlerinde bankadan teslim aldığı, ancak KKTC’ye gidiş saatinin akşam olduğu belirtildi. Müdürün Küba’da tanıdıkları olduğu ve parayı alarak bu ülkeye kaçmış olabileceği de öne sürüldü.
GARANTİ DE DOĞRULAMIŞTI

Garanti Bankası, Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış’tan 24 Temmuz’dan bu yana haber alınamadığını bildirdi.

Garanti Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, ”Bankamızın Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış’tan, 24 Temmuz Salı günü, saat 13.15’ten bu yana haber alınamadığını üzülerek bildirmek isteriz. Konuyla ilgili emniyet birimleri bilgilendirilmiştir. En kısa sürede kendisinden haber almayı temenni ediyoruz” denildi.

HAVANA'DAYIM DEMİŞTİ

İstanbul merkezden KKTC'deki banka şubesine götürmek üzere aldığı 7 milyon lira ile kayıplara karışan bankanın şube müdürü Mahmut Karımış, İstanbul Hilton Oteli'nde yakalandı. Karımış yakalandığında yanında para olmadığı, polisin paraya ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Ancak Facebook adresinde, "Ben artık Havanalı'yım" notunu düştü. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğ ekipleri, Karımış'ın bulunabileceği adreslere baskın üzerine baskın düzenledi. Güvenlik kamera görüntüleri ve cep telefonu takibiyle Karımış'ın Hilton Oteli'nde kaldığının belirlenmesiyle operasyon başlatıldı. Karımış, otele düzenlenen baskında gözaltına alındı. Yanında ise paranın olmadığı görüldü. Emniyette sorguya alınan Karımış'ın çelişkili ifadeler verdiği ve parayı neredesakladığına yönelik bilgi vermediği öne sürüldü. Karımış'ın tanıdıkları olduğu belirtilen Küba'ya gitmek üzere hazırlık yaptığı da iddia edildi.