İzmir'in Torbalı ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek Morgan görünümlü İngiliz otomobil yapan Selim Aksakallı, gerekli izinlerin alınması halinde aracı Başbakana hediye edeceğini söyledi.

Aksakallı, "Bu araba Morgan görünümlü, İngiliz arabadır. Ondan özenerek yapmaya kalktık. Niyetlendik ve başladık. Arabanın şeklini bir arabanın üzerine yapmaya kalktık. 'Böyle bir araba yapabilir miyiz?' dedik. Ustalarla konuştuk ve neden olmasın diyerek yola çıktık" diye konuştu.

Aracın yapım aşamasında en çok zorlandıkları kısmın farları olduğunu aktaran Aksakallı sözlerini şöyle sürdürdü: "En çok farların olduğu bölüm zorladı, çok detaya indik. Ustamız sağ olsun, çok uğraştı. 3 ay düşünüyorduk sadece ön tarafa 6 ay sürdü. Tabii ki çok detaya indik. Zevkle uğraştık. 50-55 bin TL gibi bir rakama mal oldu. Arabanın ses sistemi, klima, otomatik vites bir üst düzey arabada ne varsa var."

Aracın vizesi büyük maliyetlere yol açtığı için alamadıklarını, bu sebeple trafiğe çıkamadıklarını söyleyen Aksakallı, bir Türk'ün isteyince neler yapabileceğini gösterdiklerini ifade ederek, "Bu güzel bir iş. Türkiye'de örnek olacak bir iş. Ön ayak olunursa üretimi de yapılır, yapılmaz diye bir şey yok. Biraz önümüz açılsa daha iyisini yaparız. Herkes ekmek yer. Başbakanımıza sesleniyorum, 'Kendi arabanızı yapın' dedi. Biz yaptık, karar ona kalmış. Bize trafik kontrolünde onay versin. Başbakan onay versin, yaptığımız ilk arabayı kendisine hediye edeceğiz" diye konuştu.