Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Habertürk'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Seçim hükümetinde bakan olarak görevlendirme sürecini anlatan Topçu, "Başbakan liste açıklanmadan 10-15 dakika önce aradı. 7 Haziran evveli üzerimden yapılan spekülasyonlar gibi geçmişi bildiğim için oralı olmadım. Öncesinde hiçbir görüşme olmamıştır. Ben baş üstüne dedim. Devletim beni göreve çağırdı 'hayır' mı diyecektim? Milletime devlet eliyle hizmet için buradayım." dedi.
Topçu kısaca şunları söyledi:
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve misyonunun takipçisiyim hala. BBP döneminde milletimden oy istedim ama vermediler. Biz devlet ve millet için varız. Ben Tayyip Bey'e uzak değilim. Görüşmelerimiz oldu. Bir hukuk var. Söylerim zaten. Seçim döneminde bana bir şeyler söylendi, reddettim.
Başbakan liste açıklanmadan 10-15 dakika önce aradı. 7 Haziran evveli üzerimden yapılan spekülasyonlar gibi geçmişi bildiğim için oralı olmadım. Öncesinde hiçbir görüşme olmamıştır. Ben baş üstüne dedim. Devletim beni göreve çağırdı 'hayır' mı diyecektim? Milletime devlet eliyle hizmet için buradayım.
HDP'Lİ SEÇİM HÜKÜMETİ
Hükümette yan yana gelmem diyenler, Meclis'te yan yana değil mi? HDP bölücü terörle ilgi ve alakasını keserse kucaklarız.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Ben bir misyon adamıyım. Benim Türkiye ile ön gördüğüm bir şey var. Güvenlik, özgürlük, refah diyorum.