CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Bahtsız bedevi' sözlerine partisinin grup toplantısında çok sert ifadelerle cevap verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Not yükseltme olayı oldu. Şimdi soruyorum. Neyin karşılığında senin notunu yükselttiler. Hiç soruyor musunuz Recep Tayyip Erdoğan 15-20 gündür Suriye'den bahsetmiyor.

Dün söylediklerimin arkasındayın. Yok efendim Fitch'in raporu çıktı sen böyle söyledin.

Ortada önemli şeyler var. Suriye ile çatışmaya girersen sıcak para gelmez diyorlar. Asıl tehlike budur.

ERDOĞAN'A BAHTSIZ BEDEVİ CEVABI

Benim söylediklerim konusunda terbiyesiz bir açıklama yaptı. Bahtsız bedevi dedi. Libya çöllerinde gezen benim öyle mi? Suriye çöllerinde de gezen benim. Arabistan çöllerinde gezen benim… Bahtsız bedevi de benim. Şimdi soruyorum, Suriye çöllerinde gezen sen değil misin. Libya çöllerinde gezen sen değil misin? Arabistan çöllerinde gezen sen değil misin?

KUTUP AYILARINA DİKKAT ET

Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin orada… Ama o çöllerde gezerken aman ha kutup ayılarına dikkat et. Horoza sormuşlar, "Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar" diye. "ben bilmem ben söyler geçerim" demiş. Ben de söyler geçerim…

FITCH'IN RAPORUNDA BİR AYRINTI DAHA VAR

Fıtch'in raporunda bir ayrıntı daha var. Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin. Raporda diyor ki kara para aklama ve terörü finanse etme gibi bir ithamla karşı karşıyasın diyor. Bunun önüne geçmezsen notunu düşürürüm diyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

"CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kahvaltıda yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi politikasını adeta yerden yere vurdu. Bir kaç sonra Fitch'in kararı geldi. Ben söylesem inanmayacaktın, Allah'tan Fitch bu kararı aldı. Kılıçdaroğlu, ne zaman hükümeti yerse, dünyadan övgüler geliyor. Buna önünü görememek mi, okuma körlüğü mü, ülkesine şaşı bakmak mı denir bunu milletime bırakıyorum. Tam bahtsız bedevi misali."