Başbakanlık Merkez Binası'nın Vekaletler Caddesi girişi protokol kapısı önünde, Ömer A.(39) adlı kişi üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.
Başbakanlık korumaları ve çevredeki vatandaşlar müdahale ederek, yangını söndürdü.
Elinde ve yüzünde yaralar oluşan Ömer A.'ya ilk müdahale ambulansta bulunan sağlık görevlilerince yapıldı.
"YAKTILAR BENİ, HAYATIMI BİTİRDİLER"
Başbakanlık korumaları tarafından söndürülen şahıs buradan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk tedavisinin ardından hastanenin yanık ünitesine alınan Ömer A., sedye ile taşınırken, "Yaktılar beni, hayatımı bitirdiler" diye bağırdı.
Yaralı eylemcinin neden böyle bir şey yaptığı ise henüz bilinmiyor.
2 GÜN ÖNCE DE SİLAH KRİZİ YAŞANMIŞTI
Başbakanlık Merkez Bina'da 2 gün önce Bakanlar Kurulu'nun toplanmasından yaklaşık 15 dakika sonra silahlı bir eylem gerçekleşmişti. İsminin Nuri Başkapan olduğu öğrenilen kişi, elindeki kurusıkı tabancayla havaya 3 el ateş ettikten sonra teslim oldu.
Başbakanlık Merkez Bina'da, Bakanlar Kurulu'nun toplanmasından kısa süre sonra hareketli dakikalar yaşandı. Toplantının başlamasından 15 dakika sonra Merkez Bina'da bakanların giriş yaptığı bölümde silah sesleri duyuldu.
A kapısından içeri giren bir şahsın, silahını ateşlediği öğrenildi. Korumaların hemen apar topar eylemciyi etkisiz hale getirdiği görülürken, silahını ateşleyen şahsın Nuri Başkapan olduğu öğrenilmişti.
Kayserili olduğu öne sürülen şahsın, arama cihazından geçmeden önce silahını çıkartarak 3 el ateşlediği belirtildi. Kurusıkı tabancasıyla havaya 3 el ateş eden şahsın daha sonra ise direnmeden korumalara teslim olduğu öğrenildi.