Balıkesir Belediye Başkanı Ok ve Yardımcısı Tuna Aktürk ile bazı çalışanları belediye binasındadarp ettiği iddia edilen işadamı H.Ş. ve üç şahıs bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. İşadamı H.Ş., dün saat 14.00 civarında yanında 3 kişi ile belediye binasına gelmiş burada Başkan Ok ile odasında işletmecisi olduğu bir işyeri hakkında görüşmek istemişti.

İkili arasında çıkan sözlü tartışmanın ardından Başkan Ok, şahısların kendisine küfür ederek darp ettiğini söylemişti. Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınan işadamı H.Ş., C.K., M.R.Ö. ve A.A. emniyetteki ifadelerinin ardından bugün öğleden sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşadamı H.Ş.'nin emniyetteki ifadesinde, şirket müdürü M.R.Ö., satın alma müdürü A.A. ve eskiden devrettiği bir şirkette müdür olan C.K. isimli ve şahıslarla belediye binasına gittiğini ve belediye yetkililerinin işyeri ile alakalı kendisinden 700 bin lira havadan para istediğini iddia ettiği öğrenildi.

İfadesinde çıkan arbedede esnasında kendisini savunmak amacıyla yumruk sallamış olabileceğini ancak hatırlamadığını belirten H.Ş., Başkan İsmail Ok ile Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk'ten şikayetçi oldu.