6 asker ile 2 korucunun şehit düştüğü Geçimli saldırısında, gözyaşartan ayrıntı... O gün, kendisine şiddet uygulayan oğlunu şikayete giden ana ve iki kızı da karakoldaydı. Aile, çatışmanın ortasında kaldı. Şehzanem Ölmez o dakikaları anlattı: Öleceğiz sandım. Askerler üzerimize kapanıp kendilerini siper etti. İkisi yaralandı. Dışarıda cansız askerleri görünce yüreğim yandı...

4 Ağustos 2012... Şemdinli planı tutmayan terör örgütü PKK, o gün Hakkari Çukurca'daki Geçimli Jandarma Karakolu'na saldırdı. Saatlerce süren çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit oldu.

15 terörist ölü olarak ele geçirildi... Akşam gazetesi, o saldırının yaşandığı Geçimli Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Karakolun her noktasında o geceki yoğun çatışmanın izleri var. Görevli askerler bir yandan şehit arkadaşlarının acısını yaşıyor, bir yandan çok kalabalık gelen teröristlere karşı verilen mücadelenin gururunu yaşıyor. Askerlerle konuşurken, terör gecesinde gözyaşartan bir olayın da yaşandığı ortaya çıktı. İşte kurşuna karşı, bir anayı ve kızlarını canları pahasına savunan Mehmetçiklerin öyküsü...

ŞİDDET MAĞDURUYDU

Şehzanem Ölmez, o gece jandarmayı aradı. Acılı ana, oğlundan şiddet gördüğünü söylüyordu. Jandarma ekipleri, köyüne gitti. Oğlu gözaltına alındı. Anne ile kızları da ifade için Geçimli Karakolu'na getirildi. Aile, ifade verirken adeta kıyamet koptu. Saldırı başladığında büyük panik yaşayan anne ve kızlarını karakol komutanı, 'Korkulacak bir şey yok. Arkadaşlar tatbikat yapıyor' diye sakinleştirmeye çalıştı. Ama dakikalar içinde çatışma büyüdü. Her yandan kurşunlar yağdı.

'CANINIZ PAHASINA KORUYUN'

Karakol komutanı, korku içindeki anne ve kızlarının korunması için bir uzman çavuş ile iki askerini çağırdı. Askerlere 'Canınız pahasına bu aileyi koruyun' talimatı verildi. Anne Şehzanem Ölmez, dehşet dakikalarından küçük bir yarayla kurtuldu. Canını, kendisine siper olan askerlere borçluydu. Ölmez, tedavi gördüğü devlet hastanesinde, o geceyi gözyaşları içinde anlattı. Askerlere dualar etti.

BOMBAYA KARŞI SAVUNDULAR

İşte sözleri: Çatışma başlayınca komutan bizi sakinleştirmeye çalıştı. Ancak bahçeden içeriye el bombası düşünce olayın ciddi olduğunu anladık. Askerler bahçede çatışırken bizi bir odaya kapatıp başımıza üç asker verdiler. Onlar bizi korudu. Bize bir şey olmasın diye kendilerini siper ettiler. El bombası patladığında biri üzerime kapandı. İkisi yaralandı. Ben de hafif yaralandım. Yaralandığımı gören iki asker bana yardım etmeye çalıştı ve yerden kalkmamam için üzerime kapaklandı. 'Öleceğimi hissediyorum' dedim. 'Korkma, sizi buradan kimse alamaz' dediler.

Hem evladımdan hem teröristten kurtardılar

O gece silah sesleri sustuktan sonra askerlerin, kendilerini dışarı çıkarttığını, etrafta bir sürü kişinin yerde yattığını gördüğünü belirten anne Ölmez, 'Şok geçirdim yerdeki askerleri görünce kendimden geçtim. Halen yüreğim yanıyor. Şehit haberlerini televizyondan görünce içim yandı. O gece asker bizi hem oğlumdan hem de teröristlerin ellerinden kurtardı' dedi.

Sızmalarına izin vermedik

TERÖR örgütü üyeleri, Geçimli Karakolu saldırısı öncesi keşif yapmış. Yaklaşık bir ay boyunca katır sırtlarında ağır silahlar ve roketatarları taşımışlar. Dağlık bölgeden faydalanan terörist grup, bir kamyonla Geçimli Köyü'ne gelmiş. Kamyondan inen teroristler karakolun etrafını çevirmeye çalışmış. Ancak askerler kalabalık gruba karşı kahramanca çarpışmış. Ziyaretimiz sırasında karakolda hummalı bir çalışma sürüyordu. Çatışma sırasında duvarlara isabet eden mermi delikleri kapatılıyor, bazı odaların içerisine atılan el bombalarının açtığı küçük deliklere dolgu yapılıyordu. Duvarlar boyanıyor, bir yandan da iş makineleri olası saldırılara karşı yeni mevziler kazıyor.
Geçimli'de görevli askerler, bir yandan şehit arkadaşlarının acısını yaşıyor, bir yandan çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmiş olmasının gururunu yaşıyor. Kalabalık bir grupla saldıran örgütün büyük zaiyat verdiği belirtiliyor. Örgüt mensupları kaçarken birçok yaralıyı da yanlarında götürmüş. Askerler, 150 kişilik grubu karakola sızamadan püskürttüklerini söylüyor. Geçimli'de görevli asker, 'Aslında her an saldırıya hazırlıklıyız' diyor. Bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyede.

ASKER ANINDA ATEŞ AÇTI

Karakol saldırıya uğradığında, askerin anında karşılık verdiği belirten Geçimli köylüleri, 'Asker hemen müdahale etti. Ağır silah sesleri geliyordu. Örgüt üyeleri çok kayıp vermiş olabilirler. Yanlarında yaralılar vardı. Karanlıktan faydalanarak kaçtılar' diyor.