RAMAZAN'A DENK GELİNCE ERTELENMİŞTİ
Her yıl Ağustos ayı ortasında yapılan, Ramazan ayı ve aşırı sıcaklar dolayısıyla ay sonuna ertelenen BESYO'nun Beden Eğitimi Öğretmeliği Bölümü'nün sınavları başladı. Erkeklerde 440, kadınlarda ise 172 kişi sınava müracaat etti. Atatürk Spor Salonu'nda jimnastik, koordinasyon parkuru ve seçmeli olarak futbol, basketbol, hentbol ve voleybol branşlarının ikisinden sınavı girenler, üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu yaptı. Ardından kadınlar 1000 metre, erkekler ise 2000 metre koşusu yaptı.

KOŞU SONUNDA FENALAŞTILAR
Sıcak bir havada gerçekleyen koşuların bitiminde öğrencilerin büyük kısmı fenalaşıp kendilerini çimlerin üzerine attı. Öğretim üyeleri ve adayların yakınları bayılan öğrencilerin üzerine su atarken, adayların birçoğu ambulanslara götürülerek tedavi edildi.

HASTANEYE KALDIRILDI
Öte yandan İzmirli 20 yaşındaki Beliz Sudabaş, 1000 metrelik koşunun ilk turunda aşırı sıcak nedeniyle fenalaşarak yere yığıldı. Sınavda görevli öğretim üyeleri ile doktorlar müdahale ederek Beliz Sudabaş'ı ambulansa taşıdı. Sudabaş daha sonra hastaneye kaldırdı.

5 YABANCI UYRUKLU ADAY DA TER DÖKTÜ
Bu yılki sınavlara Bulgaristan'dan 3, Moldova'dan ve Özbekistan'dan birer yabancı uyruklu öğrencinin katıldığını belirten CBÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Niyazi Eniseler, "2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 50, Spor Yöneticiliği Bölümü Örgün Öğretime 35, II. Öğretime 35 olmak üzere toplam 70, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Örgün Öğretime 60, II. Öğretime 60 olmak üzere toplam 120 öğrenci alacağız. Sınavlarımız tamamen elektronik ortam ve kamera denetiminde yapılıyor" dedi.

CBÜ BESYO'da Antrenörlük Eğitimi Bölümü yetenek sınavları 28-29 Ağustos'ta, Spor Yöneticiliği Bölümü yetenek sınavları ise 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.