Partisinin Çorum il teşkilatını ziyaret eden Deniz Baykal burada partililerle bir araya geldi. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nu terk etmesine ilişkin, bir partilinin Baykal'ın hareketinin takdirle karşılandığını belirtmesi üzerine Baykal, CHP'ye yakışan tavrın o olduğunu söyledi.

"ÇEVİK BİR İLE GÖRÜŞMEDİM"

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nu Başkanı Nimet Baş'ın kendisine Çevik Bir ile görüşüp görüşmediğini sorduğunu belirten Deniz Baykal, Baş'a tepki göstererek ''Hayır, ne Çevik Bir ile ne de bir başka yetkili, yetkisiz general ile ne Antalya'da, ne Türkiye'nin bir yerinde ne de dünyanın bir yerinde hiçbir özel gizli görüşmem olmuştur. Şimdi bu cevabı alan birisi, ha öyle mi, getirin açın dosyayı, bu fotoğraf ne? Bak falan yerde buluşmuşsun, bu şunun ifadesi, bak fotoğrafı diyecek. Nerede ne var? Hiçbir şey yok. Devlet adına, Parlamento adına çalışan bir komisyon başkanı olarak, bir siyaset adamına, partinin eski genel başkanına, askerlerle bir araya geldin, gizli buluşmalar yaptın demeye getiriyor. Sen bunu söylersen komisyon başkanı olarak, ben de hayır deyince sana bir görev düşmüyor mu? Ne oldu, o gitti, kimse ona soru sormuyor artık. Onun öyle soru sormak hakkı, ben böyle cevap versem de, kimse ayıp olmuyor mu ya diyemez halde Türkiye. Diyemiyor. Öyle kaldı. Çalı dibi taşlıyor. Boş atıyor dolu tutacak.'' şeklinde konuştu.

28 Şubat döneminde kendisine Başbakan Yardımcılığı önerildi mi sorusunun yönetildiğini dile getiren Baykal, bir partinin genel başkanına başbakan yardımcılığı önerilmeyeceğini kaydetti. 28 Şubat sürecinde CHP'ye koalisyon ortaklığı teklif edildiğini savunan Baykal, şunları söyledi: ''Defalarca edildiği açıktır. Edenlerin de kim olduğu bellidir. Edenlere benim verdiğim cevap da bellidir. Bu Erbakan'dır. Daha 28 Şubat sürecinden öncesi, bana geldi koalisyon kuralım diye, her türlü teklife açık. Dedim ki ben sizinle koalisyon kurmam, niye kurmam onu da söyleyeyim dedim ve teker teker saydım. Bakın siz gelirseniz öyle bir eğitim politikası izlersiniz ki bu politika, Türkiye'yi buraya getiren politikayı ortadan kaldırır. Öyle bir dış politika izlersiniz ki, Türkiye'nin dünyadaki yeri sorgulanır. Siz askerle öyle bir politika izlersiniz ki Türkiye'nin dengelerini çok ciddi sıkıntıya sokarsınız. Bunun sorumluluğunu benim almam mümkün değildir.''

Bir süre sonra 28 Şubat sürecinin başladığını aktaran Baykal "Beyler geldi, muhtıra ortaya çıkmaya başladı" ifadesini kullandı. Necmettin Erbakan'ın yine geldiğini iddia eden Baykal, Erbakan'ın bütün ekibini toplayıp geldiğini söyledi.