Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesini ise Akçakale ve Hatay'a düşen top mermileri oluşturuluyor.

Hemen hemen her gün bir top mermisinin Türkiye tarafına düşmesi ile birlikte Meclis'te çıkarılan sınır ötesi harekat tezkeresi ele alınarak, son gelişmeler ve muhtemel atılabilecek adımlar masaya yatırılacak. Terörle mücadelenin de ela alınması beklenen Bakanlar Kurulu'nda, TSK'nın PKK terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonlar ve elde edilen istihbarat bilgilerinin de detaylı bir şekilde gündeme geleceği tahmin ediliyor.
Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi muhtemel bir başka konu ise, AK Parti Kongresi'nde duyurulan 63 maddelik 2023 vizyonunun hayata geçirilmesi için yürütülecek çalışmalar. Özellikle, bu maddeler içerisinde yer alan Kürtçe kamu hizmeti ve kürtçe savunma gibi reform niteliğindeki düzenlemelerin Bakanlar Kurulu'nda tartışılması bekleniyor.

Nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir belediye olmasını ve nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin de kapanmasını sağlayacak olan yeni Belediyeler Yasası'nın da taslak haline geldiği ve bugün Bakanlar Kurulu'nun gündemine geleceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin de kaldırılması ya da kısıtlanmasını içeren bir düzenlemenin de Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ NE KADAR OLACAK?

Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek bir başka konu ise Kurban Bayramı tatili. Bayram yaklaşırken, resmi tatilin ne kadar olacağının da Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor. Diğer yandan ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce yaptığı açıklamada bayram tatilinin turizme katkısı olması açısından 10 gün olması gerektiğini belirtmişti. Bakan Günay'ın daha önce gündeme getirdiği tatil süresinin 10 gün olması konusunun da turizm baz alınarak Bakanlar Kurulu'nda tartışılması bekleniyor.