Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ile birleşme konusunda, “Bize böyle bir teklif gelmedi. Kaldı ki AK Parti bize böyle bir teklif sunarsa hiç düşünmeden ret cevabı gider. Çünkü biz sandık partisi değiliz” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Bursa’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Destici, AK-HAS Parti temaslarını değerlendirerek ülke için hayırlısı olmasını istediğini söyledi.
Destici, “Gündemde olan AK Parti ve Has Parti ile ilgili devam eden temaslar sonucunda birleşme olursa hayırlısı olsun. Bizim için diğer siyasi partilerin izlediği yol önemli değil. Biz kendi işimize bakarız” dedi.
Destici, AK Parti’nin BBP ile temasıyla ilgili sorulan soruya da, “Bize böyle bir teklif gelmedi. Kaldı ki AK Parti bize böyle bir teklif sunarsa hiç düşünmeden ret cevabı gider. Çünkü biz sandık partisi değiliz. Seçim sonuçlarına göre hareket eden parti hiç değiliz. Bizim misyonumuz ve çizgimiz belli biz işimize ve yolumuza bakıyoruz” yanıtını verdi.
Destici, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değindi. Destici, “Bizim öncelikli maddemiz terör bu ülkenin tek gündem maddesi odur. Terör bitmediği sürece ne iç ne dış borç biter, nede yolsuzluk usulsüzlük biter. Bu ülke tam bağımsız hale gelmesi için terör bitmesi gerekiyor. Siyasi temaslar veya gündem değiştirici olaylar, terör olaylarını kapatmaz” diye konuştu.