Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, partisinin AK Parti ile alakalı en ufak bir hesabının olmadığını söyledi.
Bozok, BBP Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, teşkilatla ilgili çalışmalar yapmak üzere kente geldiğini söyledi.
Bazı basın yayın kuruluşlarında ''BBP'nin de AK Parti'ye katılacağı yönünde haberler bulunduğunu ifade eden Bozok, ''BBP'nin AKP ile alakalı en ufak bir hesabı yok. BBP'nin ne programında ne hedefinde var. BBP, diğer siyasi partiler gibi değil. BBP bir fikir, bir ideoloji ve bir dava hareketidir. Her şeyden önemlisi bir proje hareketidir. Onun için BBP, 19 yıldır bugüne kadar nasıl geldiyse bundan sonra da siyasetine devam edecektir'' diye konuştu.
Bozok, bir gazetecinin ''AK Parti ile HAS Parti'nin bütünleşmesine yönelik teklifi nasıl değerlendirdiği'' sorusu üzerine ise HAS Parti, Saadet Partisi ve AK Parti'nin ''aynı tabanın insanları''ndan oluştuğunu ifade ederek, ''BBP'nin asla ve asla AKP ile birleşme gibi bir durumu söz konusu değildir. Biz yolumuza devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Türkiye'nin bir çok meselesi olduğuna dikkati çeken Bozok, Hükümet'in dış politikada da başarılı olamadığını öne sürdü.
Bozok, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak da gelişmeler olduğunu aktararak, ''Bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar takipçisi olacağız'' diye konuştu.