Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, BBP'nin hiçbir partiye katılımı ya da bütünleşmesi gibi bir şeyin  söz konusu olmadığını bildirdi.
Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, yerel ve ulusal medyada, BBP'nin AK Parti saflarına katılacağı yönünde, AK Parti İstanbul milletvekili İrfan Gündüz'ün açıklamalarına yer verildiğini hatırlattı.
Partisinin, Türkiye siyasetinde yaklaşık 20 yıldır izlediği temiz siyaset ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun başlattığı hareketle, milletin gönlünde önemli ve tartışılmaz bir yer edindiğini ifade eden Ekici, milletin beklentisinin tamamını karşılayacak kadrolarının samimiyetine ayna olacak hareketin hedefine yürüyüşünün devam belirtti.
Ekici, şunları kaydetti:
''Büyük Birlik Partisi'nin hiçbir partiye iltihakı (katılma) ya da bütünleşmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Herhangi bir partiyle ilgili direkt ya da endirekt hiçbir temasımız olmamıştır. BBP, seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir parti değildir. Bir fikrin, bir misyonun temsilcisi, bir ideolojinin, bir duruşun adı olan BBP, 19 yıldır ülke meseleleri hakkında plan-proje üreterek, milletiyle, bölücüler hariç diğer siyasi partilerle ve tüm sivil inisiyatif kurum ve kuruluşlarıyla bunları paylaşmıştır. Başarılı olmak için de gece gündüz tüm gücümüzle çalışmaktayız.''