PKK yandaşları, devletten maaş alan BDP'li vekillerle birlikte 28 yıl önce ilk askerimizin şehit edilişini, şehirlerin göbeğinde halaylar çekerek kutladı!

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 15 Ağustos 1984 tarihinde 28’inci yıl dönümünde Şırnak ’ın Cizre ilçesinde gösteri yapan gruplar polise ses bombalı, havai fişekli saldırıda bulundu.

GÖSTERİLER YAPILDI

Polis, grupları dağıtmak için gaz bombası kullandı. İdil Caddesi’nde toplanan gruplar karayoluna taşlarla kapatıp, lastikler yakarak araçların geçişine izin vermedi. Göstericilerin, polise yine ses bombalı ve havai fişekli saldırıda bulunması üzerine zırhlı araçlarla müdahale edildi.



Göstericilerin attığı ses bombaları da olayları görüntüleyen gazetecilerin yanlarında patladı.

Nusaybin’deki Nevruz alanında toplanan göstericiler havai fişekler atarak, PKK flamaları ile pankartlar taşıdı. Bazı yüzleri kapalı göstericiler PKK lehine sloganlar atarken, çoğunluğu çocuk olan bir grup da ateşler yaktı.



BDP'Lİ VEKİLLER HALAY ÇEKTİ

Batman’ın Bağlar Mahallesi’nde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.