Türkiye'nin çeşitli illerinden deprem yardımı olarak gönderilen 3 kamyon dolusu malzeme, Van'ın Özalp Belediyesi'ne yapılan operasyonda ortaya çıktı.

O İDDİA TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Geçen yıl 7.2'lik Van depreminin ardından tüm Türkiye seferber olmuş ve onlarca kamyon dolusu yardım malzemesi Van'a ulaştırılmıştı. Fakat yardım malzemelerinin dağıtımında sıkıntılar yaşanmış, hatta bazı malzemeler yağmalanmıştı.

O dönemde ortaya atılan 'yardım malzemeleri Pkk'ya gönderiliyor' iddiasını tekrar gündeme getirecek bir gelişme yaşandı. Van'ın Özalp Belediyesi'ne yapılan operasyonda 3 kamyon dolusu yardım malzemesi ortaya çıkarıldı. Özalp Belediyesi'nde bulunan yardım malzemelerin Pkk'ya gönderileceği ileri sürüldü.

POLİS İHBARI DEĞERLENDİRDİ

Özalp Cumhuriyet Başsavcılığı, depremde gelen yardımların örgüte gönderileceği ve örgüt yandaşlarına dağıtılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Bu kapsamda yapılan soruşturmaların ardından da Kasım günü Özalp Belediyesi'nin depolarına polis ekipleri tarafından operasyon düzenledi.

Depolarda yapılan aramalarda depremzedelere dağıtılmak için gönderilen içerisinde giyim eşyası başta olmak üzere çeşitli yardım malzemelerinden oluşan 3 kamyon dolusu yardım malzemesi bulundu. Malzemeler Van'a getirildi.

Güvenlik güçleri daha önce Pkk'ya yardım malzemesi gönderilip gönderilmediğini araştırıyor.

BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANMIŞTI

Özalp Belediye Başkanı Bdp'li Murat Durmaz, 7 Haziran 2012'de yapılan Kck operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.