Olay Mehmet Akif Mahallesi, Boran Sokak'ta meydana geldi. Canan Gündoğdu (23), gece ağlayan Yağmur isimli bebeğini emzirdikten sonra birlikte uyumaya başladı. Sabah saatlerinde uyanan Gündoğdu, Yağmur'un üzerine yattığını fark etti. Bebeğini kontrol eden Gündoğdu, Yağmur'un nefes almadığını ve hayatını kaybettiğini anladı. İstemeyerek de olsa 30 günlük bebeğinin ölümüne neden olan anne, sinir krizleri geçirdi. Güçlükle sakinleştirilen Gündoğdu için eve ambulans çağrıldı.

Bu arada, olay kısa sürede polis ve savcılığa haber verildi. Çekmeköy Cumhuriyet Savcılığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri, eve gelerek inceleme başlattı. Annenin ve babanın ifadesini alan cumhuriyet savcısı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bebeği Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Buradan gelecek rapor doğrultusunda soruşturamın netlik kazanacağı belirtildi.

30 günlük kızını kaybeden baba Mevlüt Göndoğdu (26), "Yüreğim yanıyor. Konuşamıyorum." diyerek yaşadığı acıyı tarif etmeye çalıştı. Minik Yağmur'un dedesi Nedim Civelek ise "Kızımın 4 çocuğu var. Çocuklarla sürekli uğraştığı için zaten çok yoruluyor. Gece emzirdikten sonra yatağına koyarak diğer çocuğa sarılarak uyumuş. Galiba bebek altında kalmış. Çok üzgünüz." dedi.

TELEVİZYON DİZİSİNDE BENZERİ SAHNE CANLANDIRILMIŞTI

Yaşanan bu olay bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde canlandırılmıştı. Kanuni Sultan Sülemyan'ın kız kardeşinin bebeğinin ölümünün canlandırıldığı sahnede Hatice Sultan bebeğinin üzerine yatarak ölümüne neden olmuştu.