Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Gaziantep Doğum Hastanesi’ne gelen bir kadın, 5 yıllık evli ve 2 çocuk sahibi Medine Sakır’ı (26) oyalayarak yanındaki bebeği çantaya koyarak götürdü. Anne Medine’nin yardım istemesi üzerine hastane yetkilileri ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis güvenlik kamerasından tespit edilen 35-40 yaşlarındaki kadını bulmak için harekete geçti. Bu sırada bebeği çalan kadın ise, Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne giderek bebeği kendisinin doğurduğunu ve nüfusuna geçirmek üzere işlemlerin başlatılmasını istedi.

Durumdan şüphelenen hastane yetkilileri, hemen Gaziantep Doğum Hastanesi’ni telefonla arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine polisler hemen Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne giderek, kadını gözaltına aldı. Kadınla birlikte bebeği tekrar Gaziantep Doğum Hastanesi’ne getiren polisler, bebeği anneye teslim etti. Gözaltına alınan F.K. ise hastaneden çıkarılırken bebeği çalınan ailenin yakınları tarafından linç edilmek istendi. Olay yerine takviye olarak gelen çevik kuvvet ekipleri adeta etten duvar ördü. Bebeği çalan kadın, yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Anne Medine Şakır bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, baba Muhittin Şarık ise bebeğin bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu gibi olayların yaşanmaması için herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.