13 ilin büyükşehir olmasını öngören teklif Meclis'ten bugün geçti. Büyükşehir belediyesi olacak iller arasında Mardin Belediyesi de vardı. Aynı gün belediyeye bu sevindirici haberin yanında bir de kötü haber geldi.

Mardin Belediyesinde, 10 milyon liralık işçi alacağı nedeniyle belediye başkanın koltuğunun da haczedildiği icra işlemi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Mardin Belediyesi avukatları, Mardin İcra Müdürlüğü’nce yapılan haciz esnasında kamuya tahsis edilen 4 makam koltuğunun ve belediye mallarına el konulduğunu, yapılan işleminin usul ve yasaya aykırı olduğunu ileri sürerek, iptaline karar verilmesini istedi.

İtirazı değerlendiren İcra Hukuk Mahkemesi, haciz işleminin, kamu hizmetinde fiilen kullanılan kamu malları hakkında yapıldığı ve bu nedenle 5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 15/son fıkrası gereğince haciz işleminin iptaline karar verdi.

Karar doğrultusunda el konulan eşyalar, Mardin Belediyesi'ne iade edildi.Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayların kendilerini çok üzdüğünü, bu sabah belediyeyle ilişikleri kesilen ve başka kurumlara atamaları yapılan işçilerin, haciz işlemi gerçekleştirdiğini belirtti.