İzmit-Kandıra yolunun 20. kilometresinde bulunan Kocaeli Kadın Açık Cezaevi'nde, özellikle 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe gitmesinin ardından tahliyelerine bir yıl kalan hükümlülerin sürekli buraya gönderilmesi sonucu mahkum sayısı kapasitenin üç katına çıktı.


Mahkum yakınları ile gazetelere telefon açan bazı kadın mahmukların iddialarına göre bir yatağa 3 mahmuk düşen cezaevine, birçok kadın hükümlü yerde yatıyor.

Adalet Bakanlığı'nın Cezaevi Kompleksi haline getirdiği İzmit-Kandıra Yolu'nun 20. kilometresinde F Tipi 1 ve 2 Nolu cezaevlerinden sonra T Tipi Cezaevi ile Kadın Açık Cezaevi de yaptırıldı. Yaklaşık 150 maühkum kapasitesi bulunan Kadın Açık Cezaevi'ne 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe gitmesiyle çeşitli cezaevlerinden, tahliyelerine bir yıl kalan kadın mahmuklar gönderilmeye başlandı.

Ancak, buradaki bazı hükümlülerin yakınlarının iddiayalarına göre, yasa gereği tahliyelerine bir yıl kalanların kapasiteye bakılmaksızın sürekli buraya gönderilmesi nedeniyle mahkum sayısı 400'e yaklaştı. Hükümlelerin yakınları ile, cezaevinden telefon açan bazı hükümlüler, kadın mahkumların yerlerde yattıklarını ileri sürüyor.

Kocaeli Cezaevi İzleme Kurulu üyelerinden Avukat Bora Uluç da açık cezaevine çok sevkiyat gerçekleştiğini bildiklerini, ancak kendilerine deszmen bir şikeyet başvurusu olmadığını belirterek, "Yasa gereği tahliyesine bir yıl kalan buraya gönderiliyor. Tahliyeler başlayınca sayı azalacaktır. Sanıyorum buradaki sayısın azaltılması için başka çalışmalar da yapılıyor" dedi.