Kendisi gibi kısa boylu olmasından endişe ederek bebeğini aldırmak isteyen, ancak hamileliğinin ilerlemesi nedeniyle doktorun kürtaj yapmadığı Yukarıbaş, "İyi ki onu dünyaya getirmişim. Çok mutluyum" dedi.

Devrek’te, kendisine ait baston atölyesinde usta olarak çalışan Reyhan Yukarıbaş, kamyonetiyle sebze- meyve satmak için ilçeye gelen evli K.S. ile tanıştı. 5 yıl işlettiği baston atölyesini kapatan Yukarıbaş, K.S. ile onun memleketi Çankırı’ya kaçtı. Bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen Yukarıbaş, K.S.’nin eşine dönmesi üzerine yeniden memleketi Devrek’e geldi. Kendisi gibi kısa boylu olmasından endişe ettiği bebeğini aldırmak isteyen, ancak hamileliğinin ilerlemesi nedeniyle doktorun kürtaj yapmadığı Yukarıbaş, 3 yıl önce Ankara’da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptı.


Yukarıbaş, yaklaşık 3 kilo olarak dünyaya gelen oğluna Berat Kadir adını verdi. Yukarıbaş’ın, kendisi gibi olmasından korktuğu Berat Kadir, henüz 3 yaşında olmasına rağmen neredeyse annesinin boyuna yetişti.

Ölen babasının 200 liralık emekli maaşının yanında, oğlu için de 300 liralık bakım ücreti alan Yukarıbaş, Berat Kadir ile tek başına bir eve yerleşti. Çeşitli yardım derneklerinin yanında, komşularının da desteği ile ev eşyalarını tamamlayan Yukarıbaş, oğlunu önümüzdeki günlerde 3’üncü yaş gününde sünnet ettirecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Reyhan Yukarıbaş, hamile kalacağına bile inanmadığını anlattı. Yukarıbaş, "Olmayacağını düşünüyordum. Hamile olduğumu öğrendiğimde yıkıma uğradım. Aslında anne olmak istiyordum. Ama çocuğumun benim gibi olmasından korktum. Önce düşük yapmak için ilaçlar kullandım. Sonra doktora gidip aldırmak istedim. Hamilelik ilerlediği için doktor almadı" dedi.

Yukarıbaş, sezaryenle doğum yaptığını, hastanede gözünü açtığında bebeğini yanında göremediğini belirtti. Yukarıbaş, şöyle devam etti:

"Bebeğimi ’öldü’ diyecekler diye soramadım. Sonra cesaretimi toplayıp sordum. ’Bebek süper, hiçbir şeyi yok’ dediler. 3 kiloya yakın doğdu. Hamileliğim sırasındaki korkularım boşaymış. Yaşıtlarına göre çok iyi. Şimdiden benim boyuma geldi. Sokaklarda dolaşırken, ’Oğlun senin kadar olmuş’ diyorlar. İlk görenler şaşırıyor. Ben bu saatten sonra boy atmam. Ama o büyüyecek, okula gidecek, askere gidecek inşallah. İyi ki onu dünyaya getirmişim. Yaşadığım kötü günleri oğlumla atlattım. Yeniden dünyaya döndüm. Çok mutluyum."

Kirada oturduğunu belirten Reyhan Yukarıbaş, "Tek isteğim oğlumla kendimize ait bir evimizin olması" diye konuştu.