Olay, dün Ünye'nin Gölevi mevkiinde meydana geldi. Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıfta okuyan ve Adana'da yaşayan Sündüz Cingöz, bir süre önce tatil yapmak amacıyla Ünye'de oturan sınıf arkadaşı Sema Gümüş'ün yanına geldi. Yüzme bilmeyen iki arkadaş, sıcak havadan bunalarak denize gitti. Görgü tanıklarının ifadesine göre suda birbirleriyle şakalaşan Sündüz Cingöz ve Sema Gümüş, bir anda suda batıp çıkmaya başladı. Vatandaşların kurtarma çabası yetersiz kalınca iki arkadaş suda gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis balıkadamlar ve dalgıçlar, kaybolan iki kızı uzun aramalara rağmen bulamadı. Bir saat sonra Sündüz Cingöz ile Sema Gümüş'ün cansız bedenleri, denize girdikleri yerin 100 metre ilerisinde karaya vurdu.

Genç kızların ölümü üzerine aileler şoka girdi. 7 kardeş olan Sema Gümüş'ün cenazesi, bugün Ünye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Pelitliyatak Beldesi İstiklal Mahallesi'ne götürüldü. Genç kızın ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazede baba 53 yaşındaki Yüksel ve anne 47 yaşındaki Fatma Gümüş, ayakta durmakta güçlük çekti. Genç kızın yakınları, "Biz onu gelin görmek isterken şimdi toprağa veriyoruz" diyerek ağıtlar yaktı. Gümüş'ün cenazesi, Merkez Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından aynı beldedeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Sündüz Cingöz'ün cenazesi ise otopsi yapılmak üzere gönderildiği Trabzon Adli Kurumu'ndan sonra toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ YASTA

Sema Gümüş ile Sündüz Cingöz'in ölümü, okudukları üniversiteyi yasa boğdu. Yurt dışında olan Rektör Prof. Dr. Reha Metin'in talimatıyla konuyla ilgilenen Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, öğrencilerin ölüm haberi karşısında şoke olduklarını, büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Doç. Dr. Yamaner, rektörün talimatıyla da iki öğrencinin aileleriyle iletişime geçtiklerini her türlü desteğin verileceğini söyledi. Doç. Dr. Yamaner, "Kız öğrencilerimiz İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencileriydi. Haberi alan herkes büyük üzüntü içerisindeler" dedi.

AYAKLARINI SUYA SOKARKEN AKINTIYA KAPILMIŞLAR

Öte yandan Hitit Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde şu açıklama yapıldı: "Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Sema Gümüş ve Sündüz Cingöz, gezmek için gitmiş oldukları Ordu'nun Ünye İlçesi'nde serinlemek için ayaklarını denize sokmak isterken ayaklarının kaymasıyla denize düşerek akıntıya kapılmışlardır. İki genç öğrencimiz geçirmiş olduklakları talihsiz kaza sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir. Geçirdikleri kaza sonucu vefat eden kıymetli öğrencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz."