Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Merkez Zağnos Paşa İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri S.H., M.A.G., Ş.S. ve E.A., dün okula gitmeyip bisikletleriyle il merkezine yakın mesafedeki Ovaköy'e giderek buradaki derede yüzdüler. Derede serinleyen 11 yaşındaki öğrencilerden Süleyman Han, derenin derin bölümünde batağa saplanıp çırpınmaya başladı. Diğer öğrenciler karaya çıkıp yardım istedi. Yakınlarda bulunan bir köylü öğrencilere yardıma koştu. Dereşe giren şahıs Süleyman Han'ı sudan çıkardı, ancak çocuğun yaşamadığı anlaşıldı.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri geriye dönerken, jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından cumhuriyet savcısı da Ovaköy'deki Güzelsu Deresinde incelemelerde bulundu. Otopsi için hastaneye kaldırılan Süleyman Han'ın boğularak öldüğü tespit edildi. Süleyman'la beraber gittikleri derede sağ kurtulan sınıf arkadaşları M.A.G., Ş.S. ve E.A.'nın da ifadeleri alındı. Süleyman Han'ın Balıkesir merkez Gündoğan Mahallesi'nde ikamet eden ailesi çocuklarının ölümüyle büyük acı yaşadı.

İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Süleyman Han'ın cenazesi bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığında toprağa verildi. Olaydan geriye çocukların dere kenarında bıraktığı terlik ve giysileri ile bisikletleri kaldı. Dört arkadaşın okul kaçamağı yapıp serinlemek maksadıyla gittiği ancak facia ile sonaçlanan olayla ilgili ise savcılık tarafnıdan başlatılan soruşturma ise sürüyor.