Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi’nde 16 Ekim 2011’de meydana gelen olayda, terör örgütü PKK yandaşları, yolu kapatıp, korsan gösteri düzenledi. Yüzleri maskeli grup, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerine de havai fişek ve taşlarla saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri, korsan gösteri yapan grubu dağıtmak için Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) eşliğinde müdahale etti. Çevik kuvvet polislerinin yoldan geçişi sırasında jandarma karakolunun çevre duvarının yakınındaki çöp ve moloz yığınının içine yerleştirilen bomba ;patladı. Bombalı saldırıda 9’u polis memuru 13 kişi yaralandı. Yaralı polislerden Veli Ataşcı, tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamadı.

Polisin yaptığı çalışma sonucunda bombalı eylemeni gerçekleştirdikleri iddia edilen A.E. (17), S.G. (15), A.E. (17), O.B. (17), H.A. (16), F.Y. (15), H.E. (14), B.K. (17), E.K. (13) ve Ü.K. (15) gözaltına alındı. Şüphelilerden H.E. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Biri tutuklu 10 çocuk hakkında ’nitelikli öldürme, nitelikli öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütünün propagandasını yapma" gibi 14 suçtan dava açıldı. Sanıklardan tutuklu olan H.E. için 306 yıla, 9 çocuk için de 184’er yıla kadar hapis cezaları istendi.

Sanıkların yargılanmasına Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi’nden Ankara’daki Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen H.E. duruşmaya katılmazken, diğer sanık çocuklar suçlamaları kabul etmedi.

Saldırıdan yaralı kurtulan ;polislerden Ü.C.K., eylemcilerin bombadan haberi olduğunu ileri sürerek, "Bomba patladıktan sonra grup sevinç çığlıkları attı" dedi. Polislerden Y.E.Ö. de bombalı saldırının planlanarak yapıldığını ileri sürdü. Yaralı polisler, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Patlamada evleri ve araçları hasar görenler ise zararlarının Valilikçe karşılanacağı için sanıklardan şikayetçi olmadı.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.