Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Bayrambaşı beldesi Bablas Mahallesi ile Silvan Baraj Üs Bölgesi arasında kalan bölgede, bugün saat 06.00 sıralarında yol emniyetini sağlamak için bölgede görevli güvenlik birimlerince yapılan yol kontrolleri sonrasında yol üzerinde el yapımı patlayıcı maddenin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “Patlayıcı maddenin yerinde tespiti ve imhası için saat 08.00'den itibaren, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 1 patlayıcı madde imha unsuru, 1 olay yeri inceleme timi ve 2 mayın köpek timi olay yerine intikal etmiş ve yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yukarıda belirtilen Bablas Mahallesi’nde, Silvan Baraj Üs Bölgesi'ne giden yol üzerinde patlayıcı madde tespit edilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı güvenlik birimlerince saat 11.00 sularında el yapımı patlayıcı madde olduğu değerlendirilen madde imha edilmiş ve patlama neticesinde bu maddenin basma düzeneği anahtarı olduğu, esas patlayıcının da anahtara 2 metre mesafede hemen yolun bitiminde yan yana yerleştirilmiş 2 adet 18 kilogramlık yağ tenekesi içerisine sıkıştırılmış, takribi 70 kilogram basma düzenekli el yapımı patlayıcı olduğu tespit edilmiştir. Patlayıcı, emniyetli bir bölgeye götürülerek patlatılmış ve patlama neticesinde 1 metre derinliğinde 3 metre genişliğinde patlama krateri oluşmuştur.

Patlama sonrası alınan numuneler kriminal laboratuvara gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikata devam edilmektedir” denildi.