Bir banka şubesinin özel güvenlik görevlisi ile bir yetkilisi, iki ATM’ye yerleştirmek üzere 80 bin TL ile bankadan ayrıldı. 06 BT 8341 plakalı bankaya ait otomobil ile Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü otoparkına geldiler. Köprübaşı mevkiindeki ATM’ye 40 bin TL’yi yerleştirdiler. Tekrar araca döndüklerinde son ön lastiğin patlamış vaziyette olduğunu gördüler. İçinde 40 bin TL bulunan çantayı aracın arka koltuğuna bırakıp değiştirmeye koyuldu. İki görevli lastiği değiştirdikten sonra diğer ATM’ye parayı yatırmak için hareket etmek istediklerinde çantayı yerinde göremedi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

İki görevli polisi arayıp yardım istedi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alarma geçti. Görevlilerin verdiği ilk bilgi doğrultusunda Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün güvenlik kameraları izlendi. Üç kişinin kurduğu planla 40 bin TL’nin çalındığı anlaşıldı. Güvenlik kamerasında iki kişinin değişik köşelerde beklediği gözlenirken, araca yaklaşan bir kişinin sağ arka kapıyı açarak para çantasını alıp binanın arkasından uzaklaştığı gözlendi. Emniyet müdürlüğü asayiş büro ekipleri, birinci şahsın esmer tenli, yeşil tişörtlü 19-20 yaşlarında, ikinci şahsın esmer, siyah saçlı, 25 yaşlarında, 1.75 boyunda saçı geriye taranmış vaziyette, beyaz baskılı tişört giymiş olduğunu, üçüncü şahsın 30-35 yaşlarında 1.60 boylarında kirli sakallı ve esmer olduğunu bildirdi.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Araştırma ekipleri araç üzerinden parmak izi aldı. Gayet net şekilde parmak izi bulunduğu da öğrenildi. Polis, Fethiye’de giriş çıkışları kontrol altına aldı.