Ocak ayından bu yana aralıklarla devam eden aşırı yağışlar, Asi Nehri’nde meydana gelen taşkınlar ve son olarak Tahtaköprü Baraj kapaklarının aşırı doluluk nedeniyle açılması özellikle Reyhanlı’ya bağlı Karacanlık ve Kumtepe köylerindeki yaşamı felç etti. Söz konusu köylerde onlarca ev yer yer yüksekliği 3 metreyi bulan sular altında kaldı. Son yağmurlarla birlikte su seviyesinin yükseldiği bölgede tarım arazilerinde önemli zararlar yaşanırken, köylülerin okula giden çocukları da sel çilesinden üzerlerine düşen payı aldı.



Karacanlık Köyü’nün Karabatak Mahallesi ise Kumtepe Köyü’nde yaşayan ilköğretim çağındaki çocuklar, ya servisle ya da traktörlerle okula aileleri tarafından götürülüp getiriliyor. Taşımalı sistemle Kurtuluş Köyü İlköğretim Okulu’na bin bir güçlükle götürülen öğrenciler aynı yöntemle evlerine dönüyor.

BİDON SALLA OKULA GİDİYOR
Karabatak Mahallesi’nde eve sular altında kalan Mehmet Döner de kızı 12 yaşındaki Merve Döner’i evinden birbirine bağladığı plastik bidonların üzerine yerleştirdiği tahtalardan yaptığı sal ile ana yola çıkartıyor. Denizi andıran köyde yaşamın çok güç hale geldiğini belirten Mehmet Döner, "Kızımı kendi yaptığım sal ile ana yola çıkartıyorum oradan da servise binip okuluna gidiyor, tekrar aynı sal ile eve getiriyorum. Şu an elimizden başka bir şey gelmiyor. Suyun çekilmesini bekliyoruz" dedi.
Bazı öğrenciler de aileleri tarafından traktörle okula götürülüp getiriliyor. Onlarca çocuğun bindirildiği traktörle okula gidip gelmenin tehlike olduğunu bildiklerini belirten aileleri ise, yapacak başka bir şeylerin olmadığını söyledi.