Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teyzesi Meliha Er’in Rize şehir merkezindeki Şeyh Camisi’ndeki cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazına Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra oğlu Bilal Erdoğan, bakanlar Hayati Yazıcı, Erdoğan Bayraktar, Faruk Çelik, Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray Yöneticisi Abdurrahim Albayrak ve kalabalık bir topluluk katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında kılınan cenaze namazını İl Müftüsü Yusuf Doğan kıldırırken, Başbakan Erdoğan’ın cenaze namazında hayli duygulandığı gözlendi. Teyzesinin oğulları ve torunları ile birlikte cenaze namazına katılan Başbakan Erdoğan namaz sonrası bir konuşma yaptı.

Cenazeye katılanlara duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Erdoğan “Göstermiş olduğunuz bu duyarlılığa bir yeğen olarak çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Teyzem ile aramızdaki ilişki bir anne oğul ilişkisi gibiydi. Teyzem evlatlarını hassasiyet içinde yetiştirip bu vatana millete hayırlı bir evlat olarak kazandırmıştı” dedi.
“Sevgili kardeşlerim bu bayramı bayram gibi yaşayamadık” diyen Erdoğan “Bir tarafta Gaziantep’teki olay. Rabbimin hükmünce şehit olduğuna inandığımız kardeşlerimizi Gaziantep’te bugün öğle namazına müteakip hakka uğurladık. Aynı şekilde Şırnak’ta görev devir teslimine giderken, 9 askerimizi ve bir köy korucusu kardeşimizi şehit olarak hakka uğurladık. Bu arada Fatma Şahin bakanımızın değerli valideleri, teyzemizi hakka uğurluyoruz. Nice ebediyete uğurladığımız insanımız var. Arakan şuanda bir çileyi yaşıyor. Suriye bir çileyi yaşıyor. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Herkes bir şeyler söylüyor. Bizim bu ülkede terörle mücadelede sorumluluk alan herkesle bu sorumluluğu paylaşacağımızı her zaman ifade ettik. Bunda kapımızı şuana kadar hiç kimseye kapamadık. Söyleyecek sözü olanlara kapımızı her zaman açık tuttuk. Yeter ki çözüme yönelik olsun. Bu konuda yapılması gereken neyse beraber yapalım. Yapmaya hazır olduğumuz da söyledik. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan yılmak yok. Tabi bu bir matematik olayı değil. 2+2 4 diyesin. Bu sosyal bir vaka. A sosyal olan insanlarla zalimlerle mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sürdürdüğü konuşmasında “Zaten ölüm olmasaydı hiç ölürmüydü peygamber hükmü biz insanlar için. Şehadette de böyle ecel ile ölümde de böyle. Bunu hepimiz yaşıyoruz, yaşayacağız. İşte Gaziantep’te yavrucuk gitti. Dün 12 yaşında bugün 1,5 yaşında. Bunların hakka uğurlanması oldu. Anneler aynı aile, aynı şekilde burada ruhlarını teslim ettiler. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada ödeyecekler, ebedi alemde de ödeyecekler. Rabbim şüphesiz ki rahimdir; kime Müslümanlara. Rahmandır; tüm insanlara. Ama şunu bilelim ki rabbimizin sıfatı ne kadar yüce ise bu işin hesabını sorma noktasında da o kadar şiddetlidir. Onun için cehennem vardır, kimlere işte bu zalimlere, işte bu teröristlere. Cennette Allah’a kul olanlaradır. Bu anlayışla bu doğrultuda gidiyoruz. Gösterdiğiniz ilgi ve alakaya tüm aile adına teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Teyzesinin tabutunu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıyan Erdoğan, daha sonra defin için Güneysu ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi'ne hareket etti.

Öte yandan Çaykur ve Rize Belediyesi tarafından cenaze namazının kılındığı alanda çay ve yemek standı oluşturdu.