Son yıllarda Antalya merkez ve turizm ilçelerinde görev yapan polisler arasındaki boşanma oranının arttığı ve kentte görevli 6 bin 500 polisin yüzde 10'unun boşandığı belirtildi. En çok boşanma oranının ise; Konyaaltı, Muratpaşa, Lara, Alanya, Kemer ve Manavgat ilçelerinde görev yapan polisler arasında olduğu öğrenildi.

Eşlerinden ayrılan polislerin yüzde 20'sinin turist olarak Antalya'ya gelen başta Doğu Bloku ülkeleri olmak üzere yabancı uyruklu kadınlarla evlendiği iddialar arasında.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, boşanan polisler konusunda ellerinde istatistiki bir veri ya da rapor olmadığını ifade etti. "Ancak 6 bin 500 polisin dosyasını tek tek inceleyerek bir veriye ulaşabiliriz. Bu araştırma da zaman alır. Eşinden ayrılan bazı polislerin yabancı uyruklu kadınlarla evlendiğini biliyoruz. Bu sayının çok yüksek olduğunu tahmin etmiyoruz" dediler.

Aynı yetkililer, sadece Antalya'ya tayin olan polislerin şehirde görev yapmaya başladıktan sonra boşanmadığına dikkat çekerek, "İlgili yönetmeliğe göre boşanma tayin nedeni sayılıyor. Nüfusu Afyon, Isparta, Burdur vb. kayıtlı olan polisler boşandıktan sonra memleketlerine yakın olduğu için Antalya'yı tercih ediyor. Böyle olunca Antalya'da çalışan polislerdeki boşanma oranı yüksek olarak yansıyor" dediler.

Aynı yetkililer, “İlgili yönetmeliğe göre boşanma tayin nedeni sayılıyor. Nüfusu Afyon, Isparta, Burdur vb. kayıtlı olan polisler boşandıktan sonra memleketlerine yakın olduğu için Antalya'yı tercih ediyor. Böyle olunca Antalya'da çalışan polislerdeki boşanma oranı yüksek olarak yansıyor” dediler.