Geçtiğimiz aylarda önce Libyalı bir meczubun silahlı saldırısı, ardından bir güvenlik görevlisinin intiharı ile sarsılan Topkapı Sarayı'nda bir başka şoke eden olay yaşandı.

Topkapı Sarayı'nın bazı çalışanlarının kutsal emanetler ve harem odasının bulunduğu 3'üncü avluda cinsel ilişki yaşadıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

T.A. isimli saray personeli, 26 yaşındaki bir temizlik işçisi bayanla harem dairesinin yanı başında bulunan bir odada uygunsuz halde görüldüğü iddiasıyla saray yönetimine şikâyet edildi. Aynı bayanın sarayda görevli başka bir personel ile de benzer ilişki yaşadığı iddia edilince Topkapı Sarayı Müdürü Ayşe Erdoğdu konu ile ilgili soruşturma başlattı.

ERKEK SÜRÜLDÜ, KADIN KOVULDU

Yazılı ifadesi alınan T.A. isimli personelin görev yeri değiştirildi. 2 personelin ifadesi alındı. Olaya adı karışan bayan işçinin görevine son verildi. Saray yönetimi her yanı kameralar ile gözetlenen sarayda yaşanan olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Topkapı Sarayı yöneticileri yaşananları doğrularken olayın detayı ile ilgili bilgi vermek istemedi. Olayın yaşandığı 3'üncü avluda bulunan Hırka-i Saadet Bölümü'nde 24 saat Kuranı Kerim okutuluyor.

Kaynak: Sabah/ Nazif Karaman